ارایه مدل پیشنهادی CERT سازمان های دفاعی به منظور کاهش تهدیدات سایبری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جنگ، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_QJWS-3-9_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کشاورز

محمدرضا موحدی صفت

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی.

چکیده

یکی از مهمترین نکات در هنگام بروز رخدادهای امنیتی برای یک سازمان نظامی آن است که شیوه پاسخ­گویی مناسب به آن رخداد را بداند. در واقع سرعت در تشخیص، تحلیل و پاسخ­گویی به یک مشکل امنیتی، میزان خطر و هزینه ترمیم را کاهش می دهد. CERT که تیم پاسخ­گویی فوریتی رایانه ای می باشد وظیفه پشتیبانی و سرویس دهی به منظور پیش­گیری، پاسخ­گویی و برطرف کردن رخدادهای رایانه ای از قبیل سرویس های مخرب، انتشار بد افزارها، دسترسی های غیرمجاز، بکارگیری نامناسب و حملات ترکیبی را بر عهده دارد. برای اینکه پاسخ­گویی به رخدادهای پیش­آمده در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد، راه­اندازی یک CERT مطمئن در مراکز نظامی امری ضروری است؛ به­طوری­که در یک بستر قابل اطمینان بتوان شبکه را کنترل نمود و حملات و نفوذهای غیر مجاز را تشخیص داد و در کم ترین زمان ممکن با ارتباط بهینه بین اجزاء، سرعت پاسخ­گویی را بالا برد؛ لذا وجود CERT در این سازمان­ها از مسائل راهبردی محسوب می شود. در این تحقیق با مطالعات انجام شده و بهره­گیری از  نظر خبرگان نظامی در حوزه سایبری و تحلیل نتایج آماری، مدل پیشنهادی­ CERT نظامی هیبریدی(ترکیبی)، خدمات و سرویس­های قابل ارایه، جایگاه و میزان اقتدار و چارت سازمانی CERT مراکز نظامی  ارایه میگردد.

کلیدواژه ها

تیم پاسخ گویی فوریتی رایانه ای, شیوه پاسخ گویی, مدل پیشنهادی CERT نظامی ترکیبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.