بررسی اثر محلول پاشی اوره، رطوبت دانه زمان برداشت و روش های خشک کردن دانه بر روی برخی از خصوصیات فیزیکی چهار هیبرید ذرت دانه ای
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,424
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAMEM07_212
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر محلول پاشی اوره، رطوبت دانه در زمان برداشت و روش خشک کردن بر خصوصیات فیزیکی دانه ذرت (Zea mays l) در سال 1389 در ایستگاه تحقیقاتی خرم آباد آزمایشی به صورت استریپ اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل دو روش کودهی ( محلول پاشی اوره و روش خاک مصرف اوره)، سه تاریخ برداشت ( زمانی که رطوبت دانه به 20 و 30 و 40 درصد برسد) چهار هیبرید ذرت دانه ای ( شامل سه هیبرید خارجی Konsur Ns و Jeta و هیبرید 704 Sc به عنوان شاهد) با دو شیوه خشک کردن ( آفتاب خشک و آون خشک) بودند. صفات فیریکی همچون طول و عرض ، ضخامت، قطر حسابی، تخلخل، مساحت سطح روی و مساحت سطح ویژه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل هیبرید × رطوبت دانه در زمان برداشت بر ضخامت و تخلخل دانه های آون خشک معنادار گردید. بیشترین تخلخل دانه های اون خشک مربوط به هیبرید Konsur برذاشت شده با رطوبت 20% به میزان 57/69% و کمترین مقدار آن مربوط به هیبرید Konsur برداشت شده با رطوبت 40% به میزان 48/73% بود. همچنین بیشترین ضخامت دانه های آون خشک مربوط به هیبرید 704 Sc برداشت شده بت رطوبت 30% به یمزان 4/675 (mm) وکمترین مقدار آن مربوط به هیبرید Ns برداشت شده با رطوبت 30% به میزان 4/105 (mm) بود. هدف از انجام این تحقیق برررسی اثرات عوامل زراعی بر خصوصیات فیزیکی ذرات تولیدی کشور در راستای بهبود خطوط فرآوری و افزایش کیفیت بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سجاد کردی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
محمد اسکندری
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگ
مهرشاد براری
اعضاء هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
علی فدوی
عضو هیئت علمی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :