بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی بامیه برای دو گونه هلندی و و رامینی با توجه به شرایط محیطی ایلام
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1168
نویسندگان
استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام
دانش آموخته کارشناسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام
چکیده
در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی بامیه تازه (Hibiscus Hsculentus L) در مزرعه دانشگاه ایلام برای دو گانه هلندی و ورامینی ارائه شده است. خواص اندازه گیری شده شامل رطوبت، ابعاد، شکل ظاهری، جرم، رنگ، نیروی شکست و سایر خواص مکانیکی کی باشند. در این تحقیق با استفاده از کولیس دیجیتال ابعاد بامیه اندازه گیری شد و مشخص شد که طول نوع هلندی به میزان 26 میلیمتر بعد از هشت روز از باز شدن گل تا چیدن میوه، بیشتر از نوع ورامینی است ، همچنین طول و قطر دانه های بامیه روی بوته اندازه گیری شد و نتایج نشان داده اند که هر دونمونه تا روز نهم افزایش چشمگیری داشنه اند اما بعد از آن این تغیییرات قابل توجه نبود. با توجه به طول عمر میوه های بامیه و اندازه گیری رنگ آنها با استفاده از دستگاه Color Analyzer مدل Lutron RGB-1002 ساخت کشور تایوان ، مشخص شد که بامیه های نوع هلندی در روز هفتم سبز تر از نوع ورامینی می باشد. نقطه شکست و چغرمگی بامیه ها با استفاده از دستگاه آزمون مواد Zwick با Loadcell 500N در سرعت 5mm/min مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج نشان داد که نقطه شکست بامیه نوع هلندی در روز هفتم بیشتر از نوع ورامینی می باشد. حاصل مقایسه خواص مکانیکی و رنگ، افزایش و کاهش همزمان آنها، برای هر نمونه ورامینی هلندی می باشد. توجه به این مسائل در طراحی تجهیزات برداشت، انبارداری و دیگر عملیات پس از برداشت تا مرحله مصرف، طی روزهای مختلف از باز شدن گل تا چیدن میوه بامیه حائز اهمیت می باشد.کلیدواژه ها
بامیه خواص فیزیکی، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.