تعیین ترکیبات شیمیایی و خواص حرارتی بریکت های تهیه شده از کاه برنج
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_194
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1325
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس اب
چکیده
با افزایش جمعیت جهان، نیاز برای انرژی افزایش می یابد. هدف از این تحقیق تبدیل کاه برنج همراه با سبوس برنج به بریکت می باشد. در نتیجه، می بایست خواص حرارتی بریکت ها تعیین گردد. محتوای خاکستر بر مبنای وزن خشک، در محدوده 13-20% بوده و با توجه به حفاظت کاه برنج پس از برداشت محصول متفاوت است. خاکستر کاه برنج بطور کلی شامل 75% SiO2 و 10% K2O و 3% P2O5 و 3% F2O3 و 1/3% CaO و مقادیر کمی Na و ُS و Mg می باشد. آزمون FTIR ، برای تعیین گرو های عاملی کاه برنج و خاکستر آن صورت گرفت. ازمون ریلکسیشن و تهیه بریکت با استفاده از دستگاه پرس هیدرولیکی انجام شد. ارزش حرارتی کاه برنج با استفاده از دستگاه بمب کالریمتر تعیین گردید. به منظور تعیین پروفیل سوختن کاه برنج، از دستگاه TG استفاده شد . از دو نمودار کاه برنج و خاکستر آن در آزمون FTIR می توان نتیجه گرفت که لیگنین موجود در کاه برنج در طی برنج در طی فرایند سوختن، به صورت کامل وارد واکنش اکسیداسیون شده و اما مابقی ترکیبات موجود در کاه با درصد ناچیزی درهمان محدوده FTIR مربوطه شان در خاکستر باقی می مانند. با افزایش خاکستر، ارزش حرارتی مواد کاهش یافت. در آزمون TG کاه برنج، پروفیل سوختن کاه برنج، به دو بخش تقسیم شده، نخست قسمتی که سریع می سوزد و بخشی که به کندی می سوزد. در نتیجه سوختن یکنواخت صورت نمیگیرد. بنابراین کاه برنج باید با سایر موادی که دارای پروفیل سوختن یکنواختی هستند مانند، ضایعات کاغذی، خاک اره، ترکیب شده و سپس سوزانده شود.کلیدواژه ها
بریکت، ارزش حرارتی، TG ،FTIR، ترکیب شیمیاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.