مطالعه خصوصیات کیفی زرشک در روش های مختلف برداشت و فرآوری آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین سعیدی راد

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سید میثم مظلوم زاده

مربی مجتمع آموزش عالی سراوان

سعید ظریف نشاط

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

خراسان جنوبی با سطح زیر کشت 14000 هکتار، 98/7 دصد از تولید زرشک ایران را به خود اختصاص داده است. اگاهی از زمان و روش مناسب برداشت و خشک کردن م یتواند باعث تولید محصول با کیفیت بالاتر و ارتقاء جایگاه زرشک ایران در باراهای داخلی و جهانی گردد. لذا در این تحقیق به منظور دستیابی به شرایط بهینه تولید، تاثیر سه عامل روش برداشت زرشک در سه سطح ( روش شاخه بر، خوشه چینی و ضربه ای)، زمان برداشت د رسه سطح ( اوسط مهر ماه - اواخر مهر ماه - اواسط آبان ماه) و روش خشک کردن زرشک در سه سطح (سایه خشک، افتاب خشک و صنعتی) بر روی کیفیت محصول تولید مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جرم مخصوص توده زرشک خشک شده به عنوان عامل ارزیابی پفکی بودن دانه های زرشک ، تخت تاثیر روش برداشت و روش خشک کردن می باشد. برداشت به روش شاخه بر موجب تولید محصول با کمترین جرم مخصوص توده به میزان 214/86 کیلوگرم بر متر مکعب و ر نتیجه پفکی تر شدن دانه ها گردیده است. پارامتر رنگ سنجی A که نشان دهنده قرمزی دانه های زرشک است در روش آفتاب خشک و زمان برداشت اول کمترین و در روش سایه خشک و زمان برداشت سوم دارای بیشترین میزان می باشد. این نتیجه نشن می دهد که در روش آفتاب خشک و صنعتی به علت آسیب رسیدن به رنگ دانه های زرشک، کیفیت رنگ محصول کاهش پیدا می کند. نتایج بدست آمده از آزمون حسی نیز موید ایم موضوع بوده و پانلیست ها بیشترین امتیاز را به نمونه های برداشت شده در روش خوشه چینی در زمان دوم برداشت و در روش سابه خشک دادند. همچنین کمترین امتیاز پانلیست ها به نمونه های برداشت شده در روش ضربه ای و زمان اول برداشت که در مقابل نور آفتاب شدند تعلق گرفت.

کلیدواژه ها

زرشک، زمان برداشت، روش های برداشت و خشک کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.