ارزیابی فنی سه نوع بذر کار نیوماتیکی و مکانیکی چغندر قند رایج در منطقه خراسان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1281
نویسندگان
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
این آزمایش به منظور ارزیابی بذر کارهای رایج در کشت چغندر قند در منطقه جوین با استفاده از طرح آزمایشی اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای اصلی ( انواع بذر کار) در سه سطح شامل a1: بذر کار نیوماتیکی تراشکده، a2: بذر کار نیو ماتیکی رائو، a3: بذرکار مکانیکی آکورد و فاکتورهای فرعی ( سرعت پیشروی بذر کار) در دو سطح شامل: b2: سرعت 4 کیلو متر در ساعت، b2: سرعت 6 کیلومتر در ساعت می باشد. پارامترهای مورد بررسی در این طرح عبارتند از: عملکرد چغندر قند، درصد سبز شدن بذور، میزان صدمات مکانیکی وارده به بذور، ضریب یکنواختی توزیع ریزش بذر حول فاصله تنظیمی و حول میانگین. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل نشان می دهد که فاکتور نوع بذر کار بر عملکرد در سطح 5% تاثیر معنی دار داشته است ولی سرعت پیشروی و اثر متقابل نوع بذر کار و سرعت بر عملکرد اختلاف معنی داری بوجود نیاورده است بطوریکه بذر کار رائو با سرعت 4 کیلومتر در ساعت بیشترین مقدار عملکرد (96/67 تن در هکتار) را دارا میباشد. همچنین نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل بیانگر این است که نوع بذر کار و سرعت پیشروی آن بر درصد سبز شدن بذور در سطح احتمال 1% اثر معنی دار داشته ولی اثرات متقابل انها تاثیر معنی داری بر درصد سبز نداشته است بطوریکه بذر کار نیوماتیکی تراشکده با سرعت پیشروی 4 کیلومتر در ساعت بیشترین مقدار درصد سبز (77/67%) را بخود اختصاص داده است. همچنین ضریب یکنواختی ریزش بذر برای کارها در سرعتهای مختلف محاسبه گردید که بذر کار نیوماتیکی تراشکده در سرعت 4 کیلومتر بالاترین ضریب یکنواختی حول فاصله تنظیمی (56/89%) و حول میانگین فاصله ها (58/62%) را دارا می باشد. نهایتا با توجه به نتایج و شرایط آزمایش در منطقه بذر کارهای نیوماتیکی عملکرد بهتری نسبت به بذر کار مکانیکی داشته و در بین بذر کارهای نیومکانیکی بذر کار تراشکده نسبت به سایر بذر کارها برتری دارد.کلیدواژه ها
چغندر قند، کاشت، ردیف کار نیوماتیکی، ردیف کارمکانیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.