ارزیابی و بهینه سازی یک خشک کن باز گردشی کنترل خودکار
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1344
نویسندگان
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده
جستجو برای یافتن راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در خشک کردن ذرت ، منجر شکل گیری ایده استفاده از انرژی گرمایی هوای خروجی از خشک کن گردید. اگر چه در مورد بازیافت هوای خروجی تحقیقاتی انجاک شده است، اما در تحقیق حاضر، کنترل هوای باز گردش به صورت پیوسته ونه پله ای، تحت شرایط کنترل خودکار و با بهره گیری از سازو کار اندازه گیری پیوسته رطوبت محصول صورت می پذیرد.برای نیل به این هدف، یک خشک کن وعده ای بستر عمیق در مقیاس ازمایشگاهی باز سازی شد و به سازو کارهای لازم برای باز گردش هوای خروجی و کنترل خودکار آن مجهز گردید. آزمایش های تجربی تحت شرایط مختلف خشکاندن ذرت شامل ترکیب سه متغیر مستقل دبی جرمی هوای خشک کننده در سه سطح ( 0/19 و 0/26 و 0/33 kg.m-2.s-1) ، دمای خشک کننده در سه سطح ( 50 و 60 و 70 درجه سلسیوس) و دو حالت باز گردش/ عدم باز گردش هوای خروجی، در سه تکرار انجام شد. اثر دبی، دما و بازگردش/ عدم بازگردش هوای خروجی بر متغیرهای وابسته شامل انرژی مصرفی و زمان خشک شدن با استفاده از آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی مورد مطالعه قرار گرفت. اثر دبی بر هر دو و اثر دمای هوای ورودی فقط بر زمان خشک شدن معنی دار شد(در سطح 1%) نتایج حاکی از آن بود که بازگردش هوای خروجی تحت شرایط کنترل خودکار، زمان خشک شدن و انرژی مصرفی را به ترتیب به یمزان 2/1% و 5/8% کاهش می دهد. بیشترین زمان خشک شدن در دبی 0/19kg.m-2.s-1 ، دمای 50 درجه سانتیگراد و بدون باز گردش هوای خروجی، کمترین زمان خشک شدن در دبی 0/33kg.m-2.s-1 و دمای 70 درجه سانتیگراد بیشترین مصرف انرژی در دبی 0/19kg.m-2.s-1 ، دمای 70 درجه سانتیگراد و بدون بازگردش هوای خروجی و کمترین مصرف انرژی در دبی 0/26kg.m-2.s-1، دمای 70 درجه سانتیگراد و همراه باز گردش هوای خروجی مشاهده شد.کلیدواژه ها
انرژی مصرفی ویژه ، باز گردش هوا، بازیافت انرژی، خشک کن غلات، کنترل خودکارمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.