بررسی عوامل موثر بر جداسازی کلاله زعفران در یک تونل هوا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز بابایی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه

شمس اله عبداله پور

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تبریز

اصغر محمودی

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

کیفیت یکی از عوامل مهم در بازاریابی محصولات غذایی است که در ارتباط با اکثر محصولات کشاورزی بنا به فقدان تجهیزات مربوطه،متاثر می گردد. در این میان دستگاه های جداساز که بتوانند این نقشه را ایفاء کنند، از اهمیت خاصی برخوردار هستند. در این تحقیق به بررسی درصد جداسازی کلاله از سایر اجزا در رطوبت برداشت و عوامل موثر در جداسازی به وسیله هوا می پردازیم. برای این منظور سرعت حد اجزا در رطوبت برداشت تعیین شد و یک تونل باد قائم برای عملیات جداسازی طراحی و ساخته شد. 8 نمونه به جرم های 3-2 گرمی حاصل از برش چندین گیاه زعفران، به وسیله سطح شیبدار به داخل محفظه آزمایش تونل به قطر 17cm تغذیه شده به جداسازی در سرعتهای مختلف نزدیک به سرعت حد اجزا صورت گرفت. نتایج نشان داد سرعت حد کلاله، پرچم، گلبرگ و برگ در رطوبت برداشت به ترتیب 3/66m/s و 2/74m/s و 1/84m/s و 2/86m/s می باشند و در طی جداسازی مقادیر سرعت هوا، درصد کلاله حاصل و درصد ناخالصی به ترتیب در محدوده m/s 3/7-1/9 و 97/96%-82/74% و 44/63%-75/87% متغیر بود. به طور کلی نحوه تغذیه، شدت تغذیه و مقدار اجزای موجود در ره نمونه در عملیات جداسازی در عملیات جداسزی تاثیر گذار بودند و با کنترل این پارامترها امکان جداسازی کلاله از اجزای دیگر وجود دارد.

کلیدواژه ها

زعفران ، تونل باد قائم، سرعت حد، جداسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.