تاثیر شیوه هاب مختلف مبارزه با علف های هرز بر عملکرد ذرت در روش بی خاک ورزی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی ص
چکیده
مبارزه با علف های هرز در کاشت بدون خاک ورزی ذرت، یکی از چالش های این روش است که باید بررسی نمود. لذا به منظور بررسی تاثیر شیوه های مختلف مبارزه با علف های هرز بر عملکرد ذرت دانه ای در این روش، آزمایشی بصورت اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار 1389 د رمزارع کشت و صنعت رجایی دزفول انجام گردید. کرت اصلی شامل روش های خاک ورزی در سه سطح a1) بی خاک ورزی، a2) کم خاک ورزی، a3) خاک ورزی مرسوم و کرت فرعی شامل سه روش مبارزه با علف های هرز b1) مکانیکی، b2) شیمیایی، b3)تلفیقی بودند. علیرغم معنی دار نشدن تفاوت روش های خاک ورزی بر عملکرد، کم خاک ورزی دارای عملکرد بالاتری به میزان 6/2% و 28% به ترتیب نسبت به بی خاک ورزی و خاک ورزی مرسوم بود. همچنین علیرغم تفاوت غیر معنی دار، روش مبارزه شیمیایی حائز عملکرد بالاتری به میزان 16/67% و 16/34% به ترتیب نسبت به مبارزه تلفیقی و مکانیکی بود. تاثیر روش خاک ورزی بر تراکم و میزان کل ماده خشک علف های هرز در سطح 1% معنی دار گردید و کم خاک ورزی نسبت به دو روش دیگر حائز کمترین تراکم و میزان ماده خشک علف های هرز بود. همچنین کم خاک ورزی و مبارزه تلفیقی دارای کمترین تراکم علف هرز و کم خاک ورزی و مبارزه شیمیایی دارای کمترین خشک علف هرز بودند.کلیدواژه ها
بی خاک ورزی، ذرت، علف های هرز، مبارزه شیمیاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.