طراحی، ساخت و ارزیابی آزمایشگاهی دقت شعله افکن نرخ متغیر در مکان یابی و نابودی علف های هرز
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 990
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شیر
استاد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده
در این تحقیق یک دستگاه شعله افکن با امکان تغییر نرخ سوخت و اعمال شعله بصورت یکنواخت و گسسته طراحی و ساخته شده در بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شیراز مورد آزمایش قرار گرفت. فناوری ماشین بینایی به صورت موفقیت آمیزی بین گیاه ( گیاهانی که بین دو ردیف در مزرعه ی ذرت می رویدند و به عنوان علف هرز تلقی می شوند) و خاک تحت شرایط نوری کنترل نشده به صورت بیدرنگ، تمایز قائل می شد. این سامانه شامل دو شیر الکتریکی بود که با دستور صادره از مدار الکتریکی می توانست جریان گاز را به سمت شعله افکن ها را قطع و وصل کند. یک دوربین دیجیتال که در پشت تراکتور قرار داده شده بود، برای یافت تصاویر به صورت پیوسته مورد استفاده قرار گرفت. سامانه پردازش تصویر با بکارگیری نرم افزار LabVIEW که روی یک لپ تاپ توسعه یافته بود به صورت خودکار با استفاده از روش RGB برای پردازش تصویر و تشخیص علف هرز د رمقابل خاک استفاده شد. آستانه گذاری در خروجی این برنامه با روش سعی و خطا 0/01 در نظر گرفته شد و ضرایب 2/54 برای رنگ سبز، 1 برای رنگ قرمز 1/95 برای رنگ آبی به دست آمد. اثر سه سرعت پیش روی (0/5 و 0/7 و 0/9 متر بر ثانیه) بر تقدم و تاخر شعله افکنی در دو فاصله مختلف ( 15 و 20 سانتیمتر بین دو علف هرز انتخاب شده در آزمایشگاه) و در سه تکرار انجام گرفت. عملکرد سامانه با تصویر برداری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر سرعت بر دقت سامانه معین دار بوده و در سرعت های 0/5 و 0/7 متر بر ثانیه سامانه دقت بیشتری نسبت به سرعت پیشروی 0/9 متر بر ثانیه دارد.کلیدواژه ها
شعله افکنی، علف هرز، ماشین بیناییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.