تجزیه و تحلیل انرژی در بوم نظام های کشاورزی و راهکارهای افزایش کارآیی انرژی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC06_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید رحیمی زاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و دانشجوی دکتری زراعت

حمید مدنی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

ساسان رضادوست

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

احمد مهربان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

استفاده موثر از انرژی در بخش کشـاورزی نقـش اساسـی در پایداری تولید، بهینه سـازی اقتصـادی سیسـتم، حفـظ ذخـایر سوختهای فسیلی و کاهش آلودگی هوا دارد . تجزیه و تحلیـ ل انرژی در کشاورزی مـی توانـد در ارزیـاب ی فشـا ر فعالیتهـای انسان بر تعادل و ثبات محیطـی موجـود در الگوهـا ی جریـان انرژی و تغییر آنها مورد استفاده قرار گیرد . اگـر چـه افـزایش سطح مکانیزاسیون در سیستم های رایج کشـاورزی موجـب افزایش تولید گردیده اما مصرف انرژی در بخـش کشـاورزی بطور روز افزون افزایش و کارآیی انرژی مصرفی کاهش یافته است . بوم نظامهای زراعی می بایسـ ت براسـاس سیسـتمهای اکولوژیکی و بیولوژیکی جهت تـامین درونـی انـرژی و مـواد غذایی پایه ریزی گردنـد . ایـن امـر موجـب کـاهش مصـرف سوختهای فسیلی و افزایش کارآیی انرژی خواهد شد . کارآیی انرژی مصرفی در کشاورزی از طریق کـاهش انـرژی صـنعتی زراعی ورودی به سیستم مانند : کودهای معدن ی، علف کشـها، عملیات شخم و یا افزایش استفاده از انرژیهـای بیولوژیـک در سیسـتم از قبیـل نیـروی کـار، کودهـای آلـی و بیولــوژیکی و همچنین طراحی سیستمهایی که در آنهـا روابـط اکولوژیـک و بیولوژیک موجـب ثبـات عملکـرد در دراز مـدت و فراهمـی بیشتر مواد غذایی و بیوماس و اتکاء بیشـتر سیسـتم بـه منـابع درونی خود می شود، حاصل می گردد . توسعه تنـوع زیسـتی کشاورزی نیز منجر به پایداری هر چه بیشـتر بـوم نظامهـای زراعی و کاهش مصرف انرژی فسیلی در بوم نظامهای زراعی خواهد شد

کلیدواژه ها

انرژی، تجزیه و تحلیل انرژی، بوم نظام های زراعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.