بررسی رابطه‎ی بین کارآفرینی، محیط کسب‎وکار و توسعه‎ی اقتصادی در کشورهای عضو دیده‎بان جهانی کارآفرینی (GEM)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله پژوهش های جغرافیای انسانی، دوره: 45، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHGR-45-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رضایی میرقائد

دانشیار گروه کسب‎وکار ، دانشکده‎ی کارآفرینی، دانشگاه تهران

ابوالقاسم عربیون

استادیار گروه کسب‎وکار، دانشکده‎ی کارآفرینی، دانشگاه تهران

مهدی علیزاده

کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشکده‎ی کارآفرینی، دانشگاه تهران

چکیده

توسعه ی اقتصادی هدفی مطلوب برای تمام ملت‎ها بوده و نتیجه‎بخش‎بودن فعالیت‎هایی که در این مسیر انجام می‎شود، نیازمند شناختی دقیق و جامع از متغیرهایی است که در این فرایند نقش دارند. در این میان کارآفرینی نقشی مهم در توسعه ی اقتصادی کشورها ایفا می‎کند. مفهوم کارآفرینی چیزی بیشتر از ایجاد شغل است. اگرچه ایجاد شغل یکی از جنبه‎های کارآفرینی است؛ اما تنها یکی از کارکردهای آن است. دیدگاه کارآفرینی مشتمل بر جست‎وجوی فرصت‎ها، پذیرش مخاطرات، پایداری برای محقق کردن ایده‎ها و مفاهیمی از این دست است و به‎طورکلی با مفاهیم توسعه ی اقتصادی ارتباطی نزدیک دارد. این پژوهش با بررسی ۵۹ کشور عضو دیده‎بان جهانی کارآفرینی نتیجه‎گیری شده است که سطح فعالیت‎های کارآفرینانه در کشورهای عضو دیده‎بان جهانی کارآفرینی، بر نرخ اشتغال آنها تاثیر مثبت دارد. از سویی دیگر مشخص شده است که سطح این فعالیت‎ها، تولید دانش را نیز به‎طور مثبت تحت تاثیر قرار می‎دهد. سطح فعالیت‎های کارآفرینانه در کشورهای عضو دیده‎بان جهانی کارآفرینی، بر میزان درآمد سرانه‎ آنها و نیز بر توزیع عادلانه‎ی درآمد این کشور‎ها تاثیر مثبت دارد. بنابراین فعالیت‎های کارآفرینانه از سویی سبب بالا رفتن درآمد سرانه و از سویی دیگر، سبب بهبود توزیع عادلانه ی درآمد و ثروت شده و نتیجه‎ی همزمان این دو اثر، افزایش رفاه و سطح زندگی آحاد جامعه خواهد بود. اما دلایل آماری کافی برای تایید تاثیر مثبت مساعد بودن محیط بر سطح فعالیت‎های کارآفرینانه به‎دست نیامده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.