مقایسه عملکرد سیستم سرمایش دسیکنتی و سرمایش تراکم بخار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC06_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن علی ماندگاری

دانشگاه تربیت مدرس - دانشکده فنی مهندسی - بخش مهندسی شیمی ایران

حسن پهلوانزاده

دانشگاه تربیت مدرس - دانشکده فنی مهندسی - بخش مهندسی شیمی ایران

مهرداد منطقیان

دانشگاه تربیت مدرس - دانشکده فنی مهندسی - بخش مهندسی شیمی ایران

چکیده

در روشهای م تعارف سرمایش، بار محسوس ( کاهش دمـا ) و بار نهان ( کاهش رطوبـت ) هـر دو بوسـیله سیسـتم سـرمایش انجام می گیرد، اما بـا اسـتفاده از دسـیکنت، انجـام دو فرآینـد سرمایش و رطوبت زدایی به طور مجزا امکان پذیر می باشد . در این تحقیق، عملکرد سیستم سرمایش دسیکنتی در شرایط آب و هوایی گرم مرطوب، با ثابت بودن رطوبت مطلق، در دماهای مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است . در آب و هواهـای مـورد آزمـایش، دمـا و رطوبـت نسـبی نقــاط مختلف سیستم و انرژی های ورودی به سیسـتم انـدازه گیـری شده و بـا اسـتفاده از روابـط ارایـه شـده در مراجـ ع ضـریب عملکرد کلی، ضـریب عملکـرد حرارتـی و ضـریب عملکـرد الکتریکی سیستم محاسبه شده اند . سیستم سرمایش تراکم بخار به عنوان حالت مرجع استفاده شـده و در شـرایطی مشـابه بـا سیستم سرمایش دسیکنتی آزمایش گردیده است . نتـایج نشـان میدهند که ضریب عملکرد کلـی سیسـتم سـرمایش معمـولی ( تراکم بخار ) به میزان %28 از سیستم سرمایش دسیکنتی بهتـر است درحالیکه ضریب عملکرد الکتریکـی سیسـتم سـرمایش دسیکنتی در بهترین حالـت ( دمـای (36/5 °C بـه میـزان %49 بهتر از سرمایش تراکم بخـار مـی باشـد و در کـل بـازه مـورد آزمایش میزان %20 بهبود ضریب عملکـرد الکتریکـی بدسـت آمده است که نشان دهنـد کـاهش مصـرف انـرژی الکتریکـی سیستم سرمایش دسیکتی در شرایط آب و هوای گرم مرطوب نسبت به سرمایش تراکم بخار است

کلیدواژه ها

سرمایش دسیکنتی - سرمایش تراکم بخار - کاهش مصرف انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.