بررسی تاثیر زمان و مقادیر محلول پاشی متانول بر عملکرد کمی و کیفی توتون گرم خانه ای رقم کوکر ۳۴۷ در منطقه احمد گوراب رشت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله پژوهش های تولید گیاهی، دوره: 18، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JOPP-18-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

به منظور بررسی اثر متانول بر رشد و عملکرد گیاه توتون ویرجینیا رقم کوکر ۳۴۷ آزمایشی در سال زراعی ۸۸-۱۳۸۷ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در ۴ تکرار به اجرا در آمد. فاکتور اول زمان مصرف متانول در ۳ سطح (شامل محلول پاشی در صبح (ساعت ۸-۱۰) (۱T) و ظهر (ساعت ۱۲-۱۴) (۲T) و غروب (ساعت ۱۷-۱۹) (۳T)) و فاکتور دوم مقدار مصرف متانول در ۶ سطح (شامل مقادیر مصرف ۰، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ درصد حجمی متانول) بود. محلول پاشی متانول ۳ بار در طی فصل رشد به ترتیب در مراحل آغاز رشد سریع نشاها، آغاز غنچه دهی و ۳۰ روز پس از غنچه دهی بوته های توتون انجام گرفت. محصول توتون در سه چین برداشت شد. نتایج به دست آمده از تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل دو فاکتور بر مقدار نیتروژن، مقدار فسفر، مقدار پتاسیم و محتوی نسبی آب برگ (RWC) معنی دار شدند. عرض برگ در تیمار مقادیر مختلف محلول پاشی متانول در سطح ۵ درصد معنی دار شد و طول برگ در تیمار مقدار محلول پاشی متانول در سطح ۱ درصد معنی دار شد. اما قطر ساقه و عملکرد وزن تر برگ معنی دار نشدند. به طورکلی و با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که متانول عملکرد کمی را چندان تحت تاثیر قرار نمی دهد اما عملکرد کیفی (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

متانول, رشد و عملکرد, توتون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.