تعیین کیفیت برش دروگر علوفه با استفاده از پردازش تصویر به روش آنالیز مولفه های اصلی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سعید حسینی دستجایی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی- دانشگاه شه

محسن شمسی

عضو هیئت علمی بخش مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی- دانشگاه شهید باهنر

زینب یوسفی

کارشناس ماشینهای کشاورزی بخش مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی- دانشگاه

چکیده

از آنجاکه کارکرد صحیح ماشینهای کشاورزی رابطهای مستقیم با بحث مصرف انرژی دارد، لذا تعیین کیفیت برش علوفه میتواند به یافتن بهترین شرایط کارکرد یک دروگر منجر شود. در این تحقیق، کیفیت برش یک دروگر دوار تک بشقابی بوسیله پردازش تصویر و آنالیز مولفه های اصلی پرداخته شده است. استفاده از پردازش تصویر در تعیین کیفیت برش دروگر، پایه هوشمندسازی این ماشینها است. جهت تعیین کیفیت برش دروگر، با استفاده از نرمافزار انوی ،(ENVI) به پردازش تصاویر مقاطع برشخورده پرداخته شد. از آنجاکه تعیین کیفیت برش بصورت کمی مدنظر بود، جهت تعیین این مقدار از روش آنالیز مولفه های اصلی (Principal Components Analysis) که بطور اختصار به PCA معروف است، استفاده شد. در این مطالعه، میزان صاف بودن سطح برش، ملاک مورد نظر جهت تعیین کیفیت برش بود، که با استفاده از روش آنالیز مولفه های اصلی بصورت رقومی تعیین میشود. برشی نیز با یک تیغ اصلاح صورت نو تیز، انجام گرفت تا به عنوان یک برش ایده آل با برش تیغه ای دروگر مقایسه شود. در مرحله بعد این تحقیق به وسیله ی روش تاگوچی (Taguchi method) بهترین شرایط برش پیش بینی شد. مقادیر ویژه از مقدار 417 تا 1969 بدست آمدند. سطح بهینه شامل سطح اول سرعت پیشروی دروگر ( 1 متر بر ثانیه)، سطح دوم سرعت دورانی بشقاب ( 886 دور در دقیقه)، سطح سوم برای متغیر تعداد تیغه ها (4 تیغه ی متقارن) و در پایان، سطح دوم برای متغیر شکل تیغه ها ( تیغه ی زاویه دار مضرس) بود که مقدار ویژه ی پیش-بینی شدهی روش تاگوچی برای این شرایط، 1991/5 بوده که پس از آزمون تایید، این عدد با مقدار واقعی تنها 3/5% اختلاف داشت (این عدد در آزمون تایید 2062/67 حاصل شد). مقدار ویژه ی ایده آل بعنوان شاهد نیز 6912 بدست آمد.

کلیدواژه ها

آنالیز مولفه های اصلی (PCA)، پردازش تصویر، دروگر دوار بشقابی، طرح آزمایشات تاگوچی، کیفیت برش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.