ارزیابی عملکرد نازل های بادبزنی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کوچک زاده

گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ایلام

پیمان قبادی

گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ایلام

چکیده

در این تحقیق فاکتورهایی نظیر میزان همپوشانی، قطر قطرات پخش شده ، کیفیت پاشش و میزان درصد پوشش واحد سطح، برای ارزیابی سه نوع نازل از سری XR بررسی و تعیین شده است . نازل های مورد استفاده در این تحقیق شامل دو نوع نازل با طراحی جدید و یک نوع نازل با طرح قدیمی، متعلق به شرکت تی جت می باشد. در مرحله اول آزمایش ها، با استفاده از یک دستگاه الگو سنج، میزان همپوشانی در بین تیمارهای موجود و با توجه به بیشترین میزان یکنواختی، بهترین ارتفاع و فشار در عملیات سمپاشی برای هر یک از نازل ها تعیین گردید. بنابر نتایج حاصل، بهترین ارتفاع و فشار برای نازل 110015 به ترتیب 50 سانتیمتر و 3 بار، برای نازل 11002: 65 سانتیمتر و 4 بار، برای نازل 11004: 35 سانتیمتر و 3 بار، می باشد. طبق نتایج حاصل، نازل های با طراحی جدید دارای میزان همپوشانی بسیار بهتری نسبت به نوع قدیمی خود هستند. در مرحله دوم آزمایش، نازل های مربوطه با توجه به فشار و ارتفاع بدست آمده د رمرحله قبل تنظیم شدند و در سه سرعت مختلف عملیات پاشش در مسیر کاغذهای حساس به آب انجام گردید. کاغذهای مربوط به هر تیمار، با رزولوشن (dpi) 600 اسکن شد و سپس با استفاده از یک برنامه کامپیوتری، نوشته شده با استفاده از نرم افزار MATLAB، فاکتورهایی چون: قطر قطرات پخش شده، کیفیت پاشش و میزان پوشش سطح هدف برای هر یک از نازل ها، بررسی و تعیین گردید. با استفاده از فاکتورهای محاسبه شده ، مناسب ترین سرعت در عملیات سمپاشی برای هر یم نازل ها تعیین شد. بهترین سرعت سمپاشی برای همه نازل ها ، سرعت 13/16 (کیلومتر بر ساعت)، بدست آمد. در انتها میزان مصرف محلول سم در هکتار، برای هر یک از نازل ها محاسبه گردید. با توجه به نتایج حاصل، نازل 110015 دارای بهترین کیفیت پاشش و کمترین مصرف محلول سم جهت مبارزه با آفات و علف های هرز می باشد.

کلیدواژه ها

سمپاش، نازل، یکنواختی پاشش ، کیفیت پاشش، قطر حجمی قطرات، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.