بررسی جنبههای مختلف تزریق گاز در میادین نفتی کشور
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین همایش ملی انرژی
- کد COI اختصاصی: NEC06_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1748
نویسندگان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه صنعتی شریف - دانشکده مهندسی شیمی و نفت
دانشگاه تهران - دانشکده زمین شناسی
چکیده
در حال حاضر در خصوص تزریق گـاز بـه میـادین نفتـی بـه عنوان یکی از موثرترین روش هـای ازدیـاد برداشـت، بحـث های متفاوت و بعضاً متناقضی در جریان است که در این مقاله به آن ها پرداختـه مـی شـود . علیـرغم اینکـه سیاسـتگذاری و هدایت به سمت تولید صیانتی مخازن نفتی به عنـوان یکـی از وظایف مهم دولت در حوزه نفت بعنوان سیاسـتگذار اسـت و یکی از روشهای اصلی تولید صیانتی، تزریق گـاز بـه مخـازن نفتی می باشد، متاسفانه آمار برنامه های مصوب و اجـرا شـده در بخش تزریق گاز نشان می دهد به این مقوله مهـم چنانچـه شایسته و بایسته است، توجه و پرداخته نشده اسـت . گروهـی از مجریان و دست اندرکاران صنعت نفت بر ایـن باورنـد کـه مخازن ایران ضرورتاً نیازی به تزریق گاز طبیعی جهت ازدیـاد برداشت ندارند، بلکه می توان از سایر روشها بویژه از تزریـق آب جهــت ازدیــاد برداشــت اســتفاده نمــود . از طــرف دیگــر، مطالعات متخصصین حوزه بالادستی نفت در قبـل ا ز انقـلاب نشان داد بهتـرین روش ازدیـاد برداشـت در مخـازن کربناتـه تزریق گـاز طبیعـی اسـت . یکـی از موانـع تزریـق گـاز عـدم دسترسی به گاز کافی جهت تزریق اسـت . در ایـن زمینـه مـی توان به فرمایشات آقای مهندس زنگنـه ( وزیـر محتـرم سـابق نفت ) در کتاب نفت و توسعه ] [ 1 اشـاره نمـود : " از نظـر ملـی، کمبود گاز برای تزریق بـه میـدانهای نفتـی ضـایعاتی جبـران ناپذیر را به همراه داشته و دارد . " نکته مطرح و مهم دیگر این است که علیرغم نبود گاز کافی جهت تزریق در مخازن نفتـی، عده ای معتقدند که باید گاز را به کشورهای دیگر صادر کـرد و پروژه های صادرات گاز را یکی پس از دیگـری دنبـال مـی کنند . آنان نیز برای این امر دلایل مختلفی را بیان می کنند کـه شایســته اســت ایــن ســه مقولــه ( تزریــق آب، تزریــق گــاز و صادرات گاز طبیعی از طریق خط لولـه و ) LNG بـه تفصـیل مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان جمع بندی مناسبی جهت ارائه به مسئولین و تصمیم گیران کشور ارائـه نمـود . باشـد کـه در سایه همفکری و همکاری کارشناسـان حـوزه هـای مختلـف ( اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ...) بتوان مسئولین را بـه بهتـرین تصمیم رهنمون ساخت تا نسلهای آینده، ما را برای تصمیمات امروزمان مواخذه نکنند و بـه تصـمیم گیـری صـحیح امـروز افتخار کنندکلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.