ارزیابی پوسچرهای نامناسب کارگران مزارع برنج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی جاویدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی

مهدی کسرایی

عضو هیئت علمی بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی

چکیده

در مشاغل مختلف بسیاری از کارگران به دلایل بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی در مراحل مختلف کاری دچار غیبت کاری می شوند که هم باعث آسیب بدنی به کارگران و هم باعث خسارات مالی به صاحبان کار می شود. برای شناسایی و رفع این مشکل اقدام به طرح روش هایی شده است. هدف از این پژوهش شناسایی پوسچرهای نامناسب کاری د رمزارع برنج، طی مراحل مختلف کاشت و برداشت که اغلب به صورت دستی انجام می شود بوده است. روش کار فیلم برداری از کارگران در سه مزرعه شمال کشور و سه مزرعه در منطقه مرودشت فارس حین فعالیت و تحلیل فیلم ها با استفاده از مدل کردن بدن کارگران و آنالیز پوسچرهای مختلف به دو روش مختلف اوواس و رولا بوده است. پوسچرها د روش رولا به 7 گروه و در روش اوواس به 4 گروه تقسیم بندی می شوند. نتایج نشان داد که طبق روش رولا، در مرحله کاشت 38% و در مرحله برداشت 44/5% پوسچر کارگران در گروه بدترین قرار داشت که باید از آن اجتناب نمایند. و طبق روش اووس، د رمرحله کشت 24% و در مرحله برداشت 44% پوسچر کارگران در شرایط بحرانی ترین وضعیت قرار داشت که باید کارگران کاشت و برداشت برنج از داشتن چنین پوسچرهایی در طول انجام کار خودداری نمایند. در هر روش پوسچرهایی که باید کارگر ار آن اجتناب نماید مشخص شده است.

کلیدواژه ها

اوواس، رولا، آنالیز پوسچر، اختلالات اسکلتی-عضلانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.