تحلیل نظام آموزش کشاورزی در هنرستان های کشاورزی ایران با استفاده از SWOT

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-19-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل اخبار

دانشجوی دکتری رشته ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

علی شمس

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

شادعلی توحیدلو

استادیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

غلامرضا مجردی

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

حلیمه رزمی

دانش آموخته دکتری، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

چکیده

بهبود استانداردهای زندگی و توسعه متوازن فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با اشتغال پایدار تضمین می شود. لذا نظام آموزش فنی و حرفه ای که وظیفه تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد را بر عهده دارد بایستی به طور مستمر مورد ارزشیابی قرار گیرد. پژوهش حاضر باهدف تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای پیش ­روی آموزش رسمی فنی و حرفه ای کشاورزی در ایران و ارائه راهبردهای نیل به یک آموزش متوسطه کشاورزی مطلوب به انجام رسید. در این پژوهش از روش SWOT برای تحقیق و تحلیل داده ها استفاده شد. در گام اول، نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای نظام آموزشی شناسایی شد؛ و سپس بر اساس آن ها راهبردهایی ارائه گردید. نتایج ارزیابی های حاصل از مدل راهبردی SWOT، نشان دهنده نقاط قوت (با امتیاز ۶/۵۲)، ضعف (با امتیاز ۴/۸۰)، فرصت ها (با امتیاز ۷/۰۴) و تهدیدها (با امتیاز ۶/۸۸) برای آموزش متوسطه کشاورزی کشور بود. بر این اساس برای دستیابی به یک نظام آموزش متوسطه کشاورزی مطلوب، اتخاذ و اجرای راهبرد های تهاجمی باید در اولویت اول قرار گیرد. از منظر تعیین راهبرد های ممکن، راهبردهایی همچون تصویب و اجرای قوانین حمایت کننده، اختصاص منابع مالی به دانش آموختگان، مدیریت و نظارت تخصصی یکپارچه بر فعالیت های هنرستان های کشاورزی در برنامه ریزی ها و تصمیم سازی ها مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نظام آموزش کشاورزی, دوره متوسطه, هنرستان کشاورزی, تحلیل سوات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.