بهینه سازی عملکرد خرمنکوب نخود با روش سطح پاسخ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دان

رضا امیری چایجان

استادیار مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

جواد خزائی

دانشیار مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

جعفر امیری پریان

استادیار مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

چکیده

استان کرمانشاه مهمترین تولید کننده نخود در ایران است . در این تحقیق با ساخت یک کوبنده دندانه میخی، اثرات پارامترهای ماشن مانند سرعت کوبنده ( 9 و 12 و 15 متر بر ثانیه)، فاصله بین کوبنده و ضد کوبنده ( 12 و 14 و 16 میلی متر)، نرخ تغذیه محصول به داخل کوبنده ( 80 و 160 و 240 کیلوگرم در ساعت) و همچنین اثر رطوبت محصول بر مبنای تر ( 5 و 10و 15%) بر درصد شکست دانه، درصد جوانه زنی دانه های کوبیده شده و درصد بازده کوبش نخود مطالعه شد. نقشه ازمایش ها برای بهینه سازی با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح مرکب مرکزی آماده شد. همه متغیرهای مستقل تاثیر معنی داری بر متغیرهای پاسخ نشان دادند. سرعت سیلندر و رطوبت محصول، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر روی متغیرها داشتند. با افزایش سرعت سیلندر در محدوده 9 تا 15 متر بر ثانیه ، صدمات دانه از 4/98 به 47/98%، بازده کوبش از 96/81 به 99/69% افزایش یافتند و درصد جوانه زنی از 85/75 به 55/98% کاهش یافت. نقاط بهینه در سرعت سیلندر 10/63 متر بر ثانیه، فاصله بین کوبنده و ضد کوبنده 13/74 میلی متر، نرخ تغذیه 240 کیلوگرم در ساعت و رطوبت محصول 12% ( بر مبنای تر) تعیین شد. مقادیر متغیرهای وابسته درصد شکست، بازده کوبش درصد جوانه زنی در شرایط بهینه ، به ترتیب برابر با 3% و 98/3% و 84/29% بدست آمد.

کلیدواژه ها

بازده، کوبش، خرمنکوب، جوانه زنی، روش سطح پاسخ، درصد شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.