شناسایی عوامل موثر مدیریت استعداد در ورزش هندبال ایران با رهیافت داده بنیاد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 22، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_MSY-22-59_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی تهران
استاد گروه مدیریت ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی
دانشیار مدیریت ورزشی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبایی، ایران
دانشیار دانشکده تربیت بدنی و برنامه ریزی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل برنامهریزی، جذب و انتخاب مدیریت استعداد در ورزش هندبال ایران بود. این تحقیق، از دسته تحقیقات کیفی میباشد که به صورت بنیادی انجام گرفته است. گردآوری دادهها با استفاده از مطالعه اسناد و مصاحبه با ۱۵ نفر از خبرگان حوزه هندبال انجام گرفت که به روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. داده ها با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها بیانگر وجود ۲۸ مفهوم موثر در بخش برنامه ریزی استعداد بود که در هشت مولفه ارتباط و تعامل با نهادها، ساختار سازمانی مناسب، تنظیم برنامه جامع و عملیاتی، ارزیابی و نگرش سیستماتیک، تدوین مدل یکپارچه ساختارمند و اجرایی، افزایش بودجه و منابع مالی، انجام مطالعات آمایشی و پژوهشی و آموزش نیروی انسانی دسته بندی شدند. در بخش جذب استعداد، ۲۵ مفهوم موثر در شش مولفه تبلیغات رسانهای، تبلیغات و برندسازی هندبالی، نقش آموزش و پرورش، نقش دانشگاهها و سایر ارگانها، نقش بعد همگانی هندبال و نقش بعد تخصصی هندبال طبقه بندی گردیدند. همچنین در بخش انتخاب استعداد نیز ۲۸ مفهوم موثر در در هشت مولفه عوامل سازمانی، آزمون ها و شاخص های استعدادیابی، عوامل ژنتیک، برگزاری مسابقات، عوامل اجتماعی- ذهنی، مهارت جسمانی و حرکتی، نقش مربیان استعدادیاب و امکانات و تجهیزات طبقه بندی شدند. براساس نتایج تحقیق، راهبردهای ارتباط و تعامل با آموزش و پرورش، ثبات مدیریت و برنامه، پوشش رسانهای، حمایت از مربیان و قهرمانان هندبال، اعتبار و مناسب بودن آزمون ها و شاخصهای استعدادیابی و بودجه و منابع مالی کافی میتوانند کمکرسان مسئولان حاکمیتی در راستای مدیریت استعداد هندبال کشور باشد.کلیدواژه ها
انتخاب استعداد, برنامه ریزی استعداد, تحلیل کیفی, جذب استعداد و هندبالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.