استفاده از بردارهای پایه ی فوریه در الگوریتم تعقیب تطابق برای درون یابی داده ی لرزه ای و بازسازی ردلرزه ها بر روی شبکه های منظم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 42، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JESPHYS-42-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Ramin Nikrouz

دانشگاه ارومیه

Saber Jahanjouy

مربی دانشگاه سوران عراق

Hamid Reza Siahkohi

دانشگاه تهران - موسسه ژئوفیزیک

چکیده

در اغلب مراحل پردازش داده های لرزه ای فرض بر یکنواخت بودن نمونه برداری زمانی و مکانی است. از اینرو بازسازی داده های لرزه ای مفقود، درونیابی گاف بین ردلرزه ها و مرتب نمودن ردلرزه ها بر روی یک شبکه منظم و متراکم یکی از گام های مهم در فرآیند پردازش داده های لرزه ای جهت بالا بردن دقت و صحت مراحل بعدی پردازش است. اهمیت این موضوع سبب معرفی روش های زیادی در این راستا شده است. ایده ی اصلی برخی از روش های درونیابی و بازسازی پیدا کردن الگویی است که تغییرات داده را در حوزه ی اصلی داده و یا در حوزه ی یکی از تبدیلات نشان می دهد و از این الگو جهت درونیابی داده در نقاط دلخواه استفاده می شود. نمایش زمان-بسامد داده های لرزه ای یکی از حوزه هایی است که تاکنون جهت بررسی خواص ژئوفیزیکی ساختارها و مخازن مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق پس از بررسی مختصر آلگوریتم تعقیب تطابق که یکی از روش های موجود برای یافتن توزیع زمان-بسامد داده ها در علوم و مهندسی است، آلگوریتمی برای بازسازی داده های لرزه ای با استفاده از تعقیب تطابق و بردارهای پایه ی فوریه شرح داده شده است. نتایج بدست آمده از درونیابی داده های لرزه ای مصنوعی و واقعی و بازسازی آنها بر روی شبکه ی منظم حاکی از توانایی روش معرفی شده در بازسازی ساختارهای پیچیده و شیبدار و افزایش دقت نتایج با افزایش ابعاد داده ورودی است.

کلیدواژه ها

تعقیب تطابق, تبدیل زمان بسامد, درونیابی, بازسازی, نمونه برداری نامنظم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.