مقایسه لایه گذار آلفونی حاصل از کد ذره ای سه بعدی با داده های تجربی ماهواره کلاستر در حالت میدان مغناطیسی بین سیاره ای جنوبی
محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 43، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESPHYS-43-3_006
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402
چکیده مقاله:
اخیرا با مطالعه آماری مشاهدات ماهواره کلاستر (CLUSTER satellite system) یک لایه گذار در داخل غلاف مغناطیسی گزارش شده است. این لایه باMA=۱ (Alfven Mach) به جریان کلی ذرات (Bulk flow) اجازه می دهد که از فراآلفونی به فروآلفونی از طرف خارج کاسپ (Cusp) بیرونی به سمت داخل کاسپ تبدیل شود و در حالت باد خورشیدی با جهت میدان مغناطیسی بین سیاره ای (Interplanetary Magnetic Field (IMF) شمالی مشاهده شود، اما نتایج شبیه سازی وجود آن را در شرایط باد خورشیدی با جهت میدان مغناطیسی بین سیاره ای جنوبی در طول تمام مرز مغناطوسپهر نیز نشان می دهد. نقش این لایه به منظور درک تغییرات جریان کلی ذرات در نزدیکی مرز کاسپ بیرونی مهم است. به منظور تحلیل این لایه، از یک شبیه سازی سه بعدی ذره ای با اندازه بزرگ مقیاس برای برهم کنش باد خورشیدی با مغناطوسپهر زمین استفاده شده است. ما IMF را از جهت شمال به سمت جنوب چرخانده ایم تا دینامیک لایه گذار آلفونی (ATL) را با توجه به چرخش IMF بررسی کنیم. اگرچه در مطالعات آماری کلاستر (CLUSTER) تنها منطقه محدودی از مغناطوسپهر برای این لایه آلفونی مطالعه شده است، ما این لایه را برای کل مغناطوسپهر بررسی کرده و دینامیک آن را با توجه به چرخش IMF از شمال به سمت جنوب بررسی کرده ایم و در نهایت نتایج به دست آمده از شبیه سازی را با مشاهدات تجربی مقایسه کرده ایم. نتایج حاصل از شبیه سازی برای جریان های موازی ذرات و انتقال به ارتفاعات کمتر لایه گذار آلفونی با مشاهدات حاصل از ماهواره کلاستر برای حالت IMF جنوبی سازگار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Amin Esmaeili
پسادکتری، گروه فیزیک فضا، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران
Mohammad Javad Kalaee
استادیار، گروه فیزیک فضا، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :