بررسی تجربی اثر استفاده از دیواره های جاذب صوتی در کاهش نوفه زمینه تونل باد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی هوانوردی، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAET-25-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس افشاری

دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، ایران

علیرضا موحدی

دانش آموخته دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد، ایران

علی اکبر دهقان

پروفسور، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

در مطالعه حاضر اثر استفاده از دیواره های جاذب صوتی در کاهش نوفه زمینه یک تونل باد آیرودینامیکی نمونه از نوع مدار باز با اتاق آزمون بسته به صورت تجربی بررسی شده است. هدف از این مطالعه بررسی کارآیی دیواره های جاذب صوتی و همچنین اثر پارامترهای مختلف آن از جمله ضخامت مواد جاذب روی میزان کاهش نوفه زمینه تونل باد است. نتایج نشان داد که وجود دیواره های صلب در مقطع آزمون تونل باد منجر به ایجاد امواج ایستاده در عرض اتاق آزمون و در نتیجه افزایش قابل توجه سطح نوفه زمینه تونل باد در فرکانس های بالاتر از حدود Hz ۷۵۰ شده است. استفاده از دیواره های جاذب صوتی در بالادست اتاق آزمون باعث کاهش نوفه زمینه و بهبود عملکرد آکوستیکی تونل در فرکانس های متوسط و بالا می گردد. با این وجود این کار تا حدودی باعث افزایش نوفه زمینه در فرکانس های پایین شده است. همچنین با افزایش ضخامت جاذب صوتی، عملکرد آکوستیکی تونل در فرکانس های میانی Hz ۱۵۰-۴۰۰ بهبود می یابد. قرار دادن فاصله هوایی در پشت مواد جاذب صوتی نیز منجر به بهبود اندک عملکرد آیروآکوستیکی تونل در فرکانس های کمتر از Hz ۳۰۰ شده است. در نهایت نتایج نشان داد که حذف کامل مواد جاذب صوتی و جایگزینی دیواره های صلب تونل با پارچه عبور دهنده صدا منجر به کاهش قابل توجه نوفه زمینه تونل باد در تمام محدوده فرکانسی شده است.

کلیدواژه ها

تونل باد, نوفه آیروآکوستیکی, سطح فشار صوتی کلی, میکروفون, مواد جاذب صوتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.