مطالعه ی تطبیقی روش جبرانی نقض و ابطال در ایران و انگلستان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوقی، دوره: 15، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_LAWRS-15-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 99
نویسندگان
استادیار دانشکده ی حقوق دانشگاه شهید بهشتی.
دانش آموخته دکتری حقوق عمومی.
چکیده
لازمه دادرسی اداری با هدف نظارت بر قانونی بودن و عدم خروج اعمال اداری مراجع دولتی و عمومی از حدود صلاحیت های آن ها توسط مراجع قضایی، وجود روش هایی جبرانی است تا از طریق آن ها ، شهروندان? که مخاطب اعمال مراجع عمومی قرار می گیرند بتوانند در صورتی که از ناحیه ی اعمال غیر قانونی این مراجع متضرر شدند یا حق و منفعتی را از دست دادند، آثار نامطلوب و زیان بار آن را جبران کنند. یکی از برجسته ترین و شایع ترین این روش ها جبرانی روش نقض و ابطال است. در ای" مقاله به بررسی تطبیقی روش مزبور در دو نظام حقوقی ایران و انگلستان پرداخته شده است تا بدین ترتیب نقاط قوت و ضعف هر یک از این دو نظام آشکار شود و در این میان تجربیات نظام حقوقی انگلستان راه کاری شود برای تقویت هر چه بیشتر نهاد نوپای نظارت قضایی در ایرانکلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.