طراحی مدل بهینه سازی پرتفوی اعتباری چند دوره ای با اهداف چندگانه در صنعت بانکداری تحت رویکرد تئوری اعتبار فازی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه مطالعاتی در مدیریت بانکی و بانکداری اسلامی، دوره: 9، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_JIFB-9-22_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
بانک سپه
چکیده
هدف از اجرای این پژوهش طراحی الگوی بهینهسازی سبد اعتباری در صنعت بانکداری با استفاده از الگوریتم فراابتکاری است. ریسک یکی از مفاهیم پایهای بازارهای مالی است که پیچیدگیهای خاصی دارد. با توجه به اینکه تصویر دقیقی از تحقق ریسک وجود ندارد، بازارهای مالی به رویکردهای کنترل و مدیریت ریسک نیازمندند. پژوهش حاضر از لحاظ جمعآوری اطلاعات، توصیفی و از لحاظ هدف، از نوع توسعهای کاربردی است. جامعه آماری آن کلیه پروندههای تسهیلاتی ۱۰ سال اخیر و همچنین، صورت وضعیتهای مالی شعب یکی از بانکهای تجاری کشور است که بهروش سرشماری انتخاب شدند. معیار ریسک استفادهشده در مدلها ارزش در معرض خطر میانگین فازی است. مدلهای پژوهش با استفاده از الگوریتمهای تکاملی قوت پارتو (SPEA-II)، ژنتیک مبتنی بر رتبه بندی نامغلوب (NSGA-II) و بهینهسازی ازدحام ذرات چندهدفه (MOPSO) اجرا شد. نرمافزار حامی در اجرای پژوهش نرمافزار متلب بود. بر اساس نتایج پژوهش، الگوریتم NSGA-II در معیارهای کیفیت پاسخها، معیار گوناگونی و معیار فاصله، نسبت به دو الگوریتم دیگر، چه در اندازه کوچک و چه در اندازه بزرگ عملکرد بهتری دارد. همچنین الگوریتم SPEA-II در معیار فاصله از نقطه ایدئال، در هر دو مقیاس کوچک و بزرگ و الگوریتم MOPSO در معیار زمان، از دو الگوریتم دیگر عملکرد بهتری دارد.کلیدواژه ها
بهینهسازی پرتفوی اعتباری, تئوری اعتبار فازی, صنعت بانکداری, الگوریتم بهینهسازی فراابتکاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.