بررسی شیمی کانیها و شرایط دگرگونی در سنگهای رسی دگرگون شده منطقه بلند پرچین ، زنجان شمالغرب ایران (بخش ب)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI16_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل ساکی

دانشگاه شهید چمران اهواز- گروه زمین شناسی

چکیده

منطقه بلندپرچین در شمالغرب ایران تحت تاثیر دگرگونی ناحیه ای و مجاورتی قرا گرفته است. ریز ساختها، سیماهای پتروگرافی روابط صحرایی نشان می دهد که کمپلکس دگرگونی بلندپرچین حداقل دو فاز( 1D و 2 D ) دگرشکلی را تجربه کرده است. دگرگونی فاز 1M و 2M ناحیه ای و دگرگونی فاز 3M مجاورتی می باشد که بر دگرگونی ناحیه ای اثر گذاشته است. مجموعه کانیهای اوج دگرگونی ناحیه ای 2M عبارتند از: مسکوویت، بیوتیت، گارنت، استارولیت، آندالوزیت و سیلیمانیت. فشار و دمای دگرگونی های کمپلکس ماهنشان در منطقه بلند پرچین به منظور تعیین گرادیان ژئوترمال پوسته و نوع دگرگونی با استفاده از روشهای تعادلات فازی چندگانه، ترمومترهای تبادل کاتیونی و واکنشهای انتقالی محض، مشخص گردیده است. دما و فشار دگرگونی 1M به ترتیب 420 تا 450 درجه سانتیگراد و 3 تا 4 کیلوبار می باشد. دگرگونی 2M (وج دگرگونی ناحیه ای) دمای 600 تا 620 درجه سانتیگراد و فشار 5 تا 7 کیلوبار را نشان می دهد. همچنین دما و فشار برای دگرگونی 3M (دگرگونی مجاورتی) به ترتیب 520 تا 560 درجه و 2 تا 3/5 کیلوبار می باشد. گرادیان حرارتی محاسبه شده برای اوج دگرگونی ناحیه ای - ° C km 25-28/51 میباشد که با دگرگونی نوع بارووین سازگاری دارد. جایگاه تکتونیکی دگرگونی مرتبط با قوس قاره ای می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.