Evaluation of Antibiotic Resistance Pattern of Isolated Gram-Negative Bacteria from Urine Culture of Hospitalized patients in Different Wards of Vali-Asr Hospital in Fasa During the Years ۲۰۱۲ and ۲۰۱۳

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-4-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مولازاده

Student research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.

محمدسعید غلامی

Student research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.

عباس شاهی

Student research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.

سهراب نجفی پور

Department of Microbiology, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.

فرزانه مباشری

Department of Social Medicine, Fasa University of Medical Science, Fasa, Iran.

سید جلال الدین اشرف منصوری

Department of Microbiology of Fasa Vali- Asr hospital, Fasa University of Medical Science, Fasa, Iran.

سمیه جعفری

Department of Microbiology, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی در انسان بوده و درمان به هنگام و مناسب آن فوق العاده حائز اهمیت است. افزایش روز افزون مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های پاتوژن از مشکلات پیش روی علم پزشکی می باشد. بررسی الگوی حساسیت باکتری ها و آشنایی با مقاومت های رایج در هر منطقه جهت اتخاذ تدابیر درمانی مناسب کمک کننده می باشد.هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های گرم منفی جدا شده از کشت ادرار بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان ولی عصر (عج) شهرستان فسا در طی سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی، نمونه های ادرار بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) فسا به آزمایشگاه تشخیص طبی این مرکز ارسال شد. پس از تشخیص هویت سویه ها، تست آنتی بیوگرام به روش انتشار دیسک جهت تعیین حساسیت ضد میکروبی سویه ها انجام گردید. نتایج: در این مطالعه، در ۷/۹۹ درصد افراد بستری عامل عفونت مجاری ادراری باکتری های گرم منفی بودند. در اکثریت ایزوله ها، بیشترین میزان مقاومت در برابر آمپی سیلین و کمترین میزان مقاومت مربوط به آمیکاسین بود.نتیجه گیری: در این مطالعه، آنتی بیوتیک های آمیکاسین و سفوتاکسیم به عنوان موثرترین داروها برای درمان اکثریت بیماران مبتلا به عفونت مجاری ادراری شناخته شدند. البته، با توجه به تفاوت نتایج آنتی بیوگرام در مناطق جغرافیایی مختلف، استفاده از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی منطقه ای در درمان بیماران ضروری است.

کلیدواژه ها

UTI, Gram negative bacteria, Antibiotic resistance, عفونت مجاری ادراری, باکتری گرم منفی, مقاومت آنتی بیوتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.