Antibacterial Effect of Allicin, Silver Nano Particles, and Their Combination against Skin Infection due to Pseudomonas aeruginosa in Animal Model

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-4-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه میرزایی

Department of Microbiology, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.

مجتبی صلوتی

Biology Research Center, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.

رضا شاپوری

Biology Research Center, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.

حامد علیزاده

Young Researchers and Elite Club, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: به دلیل مقاومت باکتری ها، آنتی بیوتیک های معمول ممکن است در برابر عوامل بیماری زای چند مقاومتی بی فایده باشند. استفاده از فناوری نانو و ترکیبات موثر گیاهان، می تواند راهکار مناسبی برای حل این مشکل باشند. هدف از تحقیق حاضر بررسیخاصیت ضد میکروبی آلیسین، نانوذرات نقره و ترکیب آن ها علیه عفونت پوستی ناشی از سودوموناس آئروژینوزا در مدل حیوانی می باشد.موادوروش ها: در این مطالعه تجربی، حداقل غلظت ممانعت از رشد MIC و حداقل غلظت کشنده باکتری MBC برای آلیسین، نانو ذرات نقره و ترکیب آن ها با روش ماکرودیلوشن تعیین شد. در ناحیه کتف ۱۲سر موش سوری، عفونت پوستی با استفاده از باکتری سودوموناس آئروژینوزا ایجاد شد و اثر آلیسین، نانوذرات نقره و اثر ترکیب آن ها به صورت پماد بر روی عفونت ایجاد شده بررسی گردید.نتایج: MIC و MBCآلیسین بر رویسودوموناس آئروژینوزا به ترتیب ۳۸/۲ و ۷۷/۴ میلی گرم برمیلی لیتر و MIC وMBC نانو ذرات نقره به ترتیب۱۲/۳ و ۲۵/۶ppm بودند. MIC و MBC ترکیب آلیسین و نانوذرات نقره بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب ۵۹/۰ میلی گرم بر میلی لیتر و ۵/۱ ppm، ۱۹/۱ میلی گرم بر میلی لیتر و ۱۲/۳ ppmبودند. مطالعه مدل حیوانی اثر ضدمیکروبی آلیسین، نانوذرات نقره و اثر هم افزایی ترکیب آلیسین و نانوذرات نقره را بر علیه عفونت پوستی ناشی از سودوموناس آئروژینوزا تایید کرد.نتیجه گیری: ترکیب آلیسین و نانوذرات نقره دارای اثر هم افزایی علیه عفونت پوستی ناشی از باکتری سودوموناس آئروژینوزا می باشد.

کلیدواژه ها

Skin Infection, Pseudomonas aeruginosa, Allicin, silver Nanoparticles, Synergistic Effect, عفونت پوستی, سودوموناس آئروژینوزا, آلیسین, نانوذرات نقره, اثر هم افزایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.