Protective Effects of Hydro-alcoholic Extract of Apium Graveolens on Carbon Tetrachloride Induced Hepatotoxicity in Sprague-Dawley male Rats

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-5-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا طالبان پور بیات

Department of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran.

حیدر آقابابا

Department of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran.

منظربانو شجاعی فرد

Department of physiology, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran. Ionizing and Non-Ionizing Radiation Protection Research Center (INIRPRC), Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

چکیده

:مواد و روش هادر این مطالعه تجربی ۴۸ سر موش بالغ نر ۲۰۰-۱۸۰ (گرم) از نژاد اسپراگوداولی، به شش گروه ۸تایی تقسیم شدند (گروه کنترل، شاهد، تتراکلریدکربن و سه گروه تجربی). موش ها در گروه های تجربی ۱، ۲ و ۳ به مدت ۴۰روز هفته ای دو بار ۱ml /kg ۰.۲ عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس به صورت گاواژ به ترتیب با غلظت های mg/kg/cc، AST و همچنین غلظت های سرمی آلبومین، بیلی روبین کامل و مستقیم در سرم اندازه گیری گردید و با آزمون ANOVAنتایجتتراکلریدکربن سبب افزایش سطح سرمی آنزیم های کبدی، بیلی روبین کامل و مستقیم و کاهش آلبومین شد در حالی که تیمار با عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس موجب کاهش شاخص های فوق و افزایش آلبومین در سطح.( ۱۵≤" type="#_x۰۰۰۰_t۷۵">  نتیجه گیرینتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با حفظ یک پارچگی کبد از آن در برابر آسیب کبدی محافظت می کند.   < span style="color: red font-family: " b="" nazanin"="" font-size:="" ۱۰pt="" mso-ansi-font-size:="" ۸.۰pt="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman"="" mso-hansi-font-family:="" roman""="" lang="FA">

کلیدواژه ها

Apium graveolens, CCl۴, hepatic protection, rat, گیاه کرفس, تتراکلریدکربن, حفاظت کبدی, موش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.