The Comparison of Pretreatment Effects of Boiled Coffee and Curcuruma Longa on Serum Albumin as a Liver Indicator in Male Rats Injected with Tioacetamide

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه ربانی حقیقی

Islamic azad university of Arsanjan

نوشین نقش

Islamic azad university of Falavarjan

داوود مهربانی

Shiraz University

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به نقش مهم سم زدایی کبد، در تحقیق حاضر، مقایسه تاثیرات پیش تیمار جوشانده قهوه و زردچوبه بر تغییرات آلبومین سرم به عنوان یک شاخص کبدی در برابر تزریق تیواستامید بررسی شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی۵۶ سرموش صحرایی نر به ۷ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. جوشانده قهوه و عصاره هیدروالکلی زردچوبه و زردچوبه خالص هر کدام با دوز mg/Kg۴ و مخلوط جوشانده قهوه و عصاره هیدروالکلی زردچوبه با دوز mg/Kg۲ به صورت خوراکی و در رژیم غذایی رت ها در طول پیش درمان ۶۸ روز به آن ها خورانیده شد. خونگیری در دو مرحله پیش درمان و پس از تزریق یک بار تیواستامید با دوز mg/Kg۱۰۰ به صورت درون صفاقی و اندازه گیری آلبومین سرم ۴۸ ساعت بعد از آخرین تزریق انجام گرفت. به منظور مقایسه میانگین آلبومین سرمی با همدیگر از آزمون ANOVA استفاده شد. نتایج: نتایج حاکی از افزایش معنی دار میزان آلبومین سرم در گروه تیمار شدهبا تیواستامید (۲۳/۰± ۲۷/۳) نسبت به گروه شاهد (۲۲/۰± ۸۷/۲) می باشد (۰۱/۰> P(. جوشانده قهوه به صورت پیش تیمار دارای بیشترین تاثیر محافظتی بر روی بافت کبد بوده است. این تاثیر با کاهش معنی دار میزان آلبومین سرم در این گروه به (۶۲/۰± ۴۶/۲) رسیده است (۰۱/۰P< ). نتیجه گیری: در این تحقیق، بیشترین اثر حفاظتی کبد مربوط به جوشانده قهوه است. این تاثیر احتمالا به واسطه ترکیب های پلی فنلی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد است. استفاده از دم نوش فوق جهت پیشگیری از آسیب های کبدی در انسان پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Curcuruma Longa extraction, coffee boiled, albumin, tioacetamide., زردچوبه, قهوه, آلبومین و تیو استامید.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.