Pulmonary Function Test in Construction Workers and a Referent Food Industry Group: A Comparative Study
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JABS-5-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 114
نویسندگان
- Student Research Committee, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
Department of occupational Health Engineering, School of Public Health and Nutrition Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
- Student Research Committee, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
Department of Social Medicine, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
چکیده
زمینه و هدف: تقریبا ۱۲-۹ درصد از جامعه کارگری را کارگران ساختمانی تشکیل می دهند که در محیط کار با گرد و غبار مواجه هستند. اما مطالعات بسیار اندکی به ارزیابی خطرات و عوارض ناشی از این مواجهات پرداخته اند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات ریوی مواجهه شغلی با گرد و غبار محیط کار در کارگران ساختمانی انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی تعداد ۵۰ کارگر ساختمانی و ۵۰ کارگر صنایع غذایی در جنوب شرقی استان فارس مورد بررسی قرار گرفتند. برای هر فرد داده های مربوط به شاخص های اسپیرومتری و عوامل تاثیرگذار بر آن ها (سن، وزن، سابقه بیماری های ریوی و مصرف سیگار) جمع آوری و سپس در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های تی تست دو نمونه مستقل، مجذور کای، رگرسیون لجستیک و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میانگین پارامترهایFVC و FEV۱ در کارگران ساختمانی به طور معناداری بالاتر از کارگران صنایع غذایی بود (به ترتیب ۰۰۸/۰ = P و ۰۰۱/۰ > P) اما شانس ابتلا به نمای اسپیرومتری غیر نرمال بین دو گروه تفاوت چندانی نداشت. از بین پارامترهای اسپیرومتری، فقط پارامتر FEV۱/FVC با سن همبستگی مثبت و معنادار داشت که این همبستگی در هر دو گروه به یک اندازه بود (۳/۰ ~ r و ۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر شواهدی را در تایید فرضیه عدم بروز علائم تنفسی در نتیجه مواجهه کارگران ساختمانی با مصالح ساختمانی فراهم نموده است.کلیدواژه ها
Construction, Food industry, Pulmonary function, Spirometry, Workers, عملکرد ریوی, اسپیرومتری, کارگر, ساختمان, صنایع غذایی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.