The Effect of Oral Co-Administration of Zinc Sulfate and Vanadium on The Level of Blood Sugar in Streptozosin Induced Diabetic Rats

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-5-4_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امینی

Biological Department, Razi University, Kermanshah, Iran.

پریا پرتو

Anatomical Science, Biological Department, Razi University, Kermanshah, Iran.

نامدار یوسف وند

Animal Physiology, Biological Department, Razi University, Kermanshah, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: دیابت قندی، بیماری شایعی است که در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر در ایران به آن مبتلا می باشند. هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف خوراکی همزمان سولفات روی و وانادیوم بر سطح قند خون موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود. مواد و روش ها: در بررسی اثر هم زمان سولفات وانادیوم و سولفات روی بر دیابت القا شده پنج گروه حیوان انتخاب و در سه گروه با تزریق استرپتوزوتوسین دیابت قندی شدید با قند خونmg/dL  ۵۰۰-۶۰۰ ایجاد و به مدت ۴۵ روز تحت درمان قرار گرفتند. گروه ۱ از آب معمولی استفاده کردند. گروه ۲ با تزریق داخل صفاقی ۴۰mg/kg استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و گروه ۳ با تزریق داخل صفاقی ۴۰mg /kg استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و با سولفات وانادیم با دوز mg/ml ۱  در آب آشامیدنی تیمار شدند، گروه ۴ تزریق داخل صفاقی ۴۰mg/kg استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و سولفات روی با دوز ۰.۲۵mg/ml  را در آب آشامیدنی دریافت کردند. گروه ۵ تزریق داخل صفاقی ۴۰mg/kg STZ دیابتی به مدت ۴۵ روز با محلول ترکیبی سولفات وانادیم و سولفات روی با دوز mg /ml ۱ و ۰.۲۵mg/ml  به صورت محلول در آب آشامیدنی تیمار شدند. نتایج: میزان قند خون در گروه کنترل دیابتی در طول دوره آزمایش بدون تغییر ماند (۵۵±۳۲/۴۶۸)، در گروه سوم قند خون به ۲۹/۳۲±۲/۲۰۹ کاهش و در گروه چهارم قند خون را به ۴۰/۱۰±۴/۲۱۶ کاهش و در گروه دریافت کننده محلول ترکیبی قند خون را به محدوده ۹۲۲/۹±۲/۱۳۹ کاهش پیدا کرد. نتیجه گیری: سولفات روی و سولفات وانادیم هر کدام به تنهایی باعث کاهش قند خون می شوند و تجویز خوراکی هم زمان این دو ماده اثر قوی تری در کاهش قند خون دارد.

کلیدواژه ها

Diabetes, Glucose, Rat, Vanadium &, Zinc-sulfate, دیابت, گلوکز, موش صحرایی, سولفات روی و وانادیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.