The effect of gold and silver nanoparticles on reproductive system: The review article

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-7-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منظربانو شجاعی فرد

Department of Physiology, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.Ionizing and Non-Ionizing Radiation Protection Research Center (INIRPRC), Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

سمیرا ملک زاده

Young Researchers and Elite Club, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran

مهرداد شریعتی

Department of Biology, Kazerun Branch, Islamic Azad University, Kazerun, Iran

اکبر وحدتی

Department of Biology, College of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran

چکیده

نانوتکنولوژی یکی از شاخه های در حال رشد علم است که شامل تولید، دست کاری و استفاده از مواد در مقیاس های کوچک تر از میکرون است. نانوذرات برای اهداف زیادی در پزشکی و علم استفاده می شوند که شامل درمان سرطان، آلیاژهای دندانی، سوند مثانه، انتقال دارو می باشند. یکی از فاکتورهایی که دستخوش مسمومیت با نانوذرات قرار می گیرد، سیستم تولید مثل و باروری است چراکه این مواد در غدد جنسی تجمع یافته و باعث بروز مشکلاتی از قبیل التهاب اپی دیدیم، کاهش تحرک اسپرم، نقایص مرفولوژی اسپرم و در کل ناباروری و نقص در سیستم تولیدمثل می گردند. ازآنجاکه باروری و سلامت آن اهمیت به سزایی در جامعه دارد و پیامدهای ناشی از آن کل جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد، هدف از این مطالعه مروری بررسی اثر نانوذرات طلا و نقره بر سیستم تولیدمثل بوده است. مطالعه مروری حاضر با استفاده از مطالعات پژوهشی که در پایگاه های Pubmed, Google scholar, Science direct و SID نمایه شده است به انجام رسید. همچنین نتایج حاصل از جستجو به روش سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که اثر نانوذرات نقره و طلا بر سیستم تولید مثل وابسته به دوز، مدت مواجهه و نمونه مورد مطالعه از بی اثر تا اثرات منفی متغیر است.

کلیدواژه ها

Nanotechnology, Nanoparticles, Gold, Silver, Reproductive system, نانوتکنولوژی, نانوذرات, طلا, نقره, سیستم تولید مثل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.