The study of antifungal activities of magnesium oxide and copper oxide nanoparticles against different species of Aspergillus
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-7-3_004
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مواد غذایی می توانند به قارچ های مختلفی آلوده شوند. استفاده از فن آوری نانو به خصوص اکسیدهای فلزی می توانند این آلودگی ها را کاهش دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدقارچی نانوذرات اکسید منیزیم و اکسید مس علیه گونه های قارچی آسپرژیلوس که در بهداشت مواد غذایی اهمیت دارند، بود.
مواد و روش ها: نانوذرات اکسید منیزیم و اکسید مس به روش شیمیایی تولید شدند و مورفولوژی و اندازه آن ها توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری و همچنین روبشی، پراش اشعه ایکس و زتاسایزر بررسی شد. MIC و MFC آن ها علیه گونه های آسپرژیلوس به تنهایی و در ترکیب باهم به روش میکرودایلوشن در محیط کشت های سابورودکستروز براث و سابورو دکستروز اگار بررسی گردید و FIC محاسبه شد.
نتایج: اندازه نانوذرات بین ۱۰ الی ۶۰ نانومتر بودند. میانگین MIC و MFC نانوذره اکسید منیزیم برای آسپرژیلوس فلاووس، فومیگاتوس، نیجر و پارازیتیکوس به ترتیب ۱/۱۰ و ۳۱/۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر و برای نانوذره اکسید مس ۲۵/۱۰ و ۰۸/۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر بود. بیشترین خاصیت ممانعت کنندگی و کشندگی این نانوذرات به ترتیب بر روی آسپرژیلوس نیجر و فومیگاتوس بود؛ اما شاخص FIC چون بیشتر از یک بود، تاثیر متقابلی نداشتند. میانگین MIC ترکیبی ۹۴/۹ میلی گرم بر میلی لیتر بود.
نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد که نانوذرات اکسید منیزیم و اکسید مس به عنوان مواد ضدقارچی هرکدام به تنهایی می توانند خاصیت مهارکنندگی و کشندگی داشته باشند، اما مخلوط آن ها اثر متقابلی ندارد.
کلیدواژه ها:
Nanoparticle ، Magnesium oxide ، Copper oxide ، Aspergillus ، MIC ، MFC ، نانوذره ، اکسید منیزیم ، اکسید مس ، آسپرژیلوس ، MIC ، MFC
نویسندگان
نادر حبیبی
Department Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
حمیدرضا قیصری
Department Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
محمود امین لاری
Department Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
فاطمه صداقتی
Department Chemistry, Estahban High Education Center, Estahban, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :