CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مروری بر ساختار، خواص نوری، روش های سنتز و کاربردها نقاط کوانتومی

عنوان مقاله: مروری بر ساختار، خواص نوری، روش های سنتز و کاربردها نقاط کوانتومی
شناسه ملی مقاله: JR_JSCW-13-1_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهند کاوند - کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸.
آرمان صدقی - دانشیار، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸.
سعید باغشاهی - استاد، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸.
مرتضی ثقفی یزدی - دانشیار، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸.

خلاصه مقاله:
نقاط کوانتومی گرافن عضو جدیدی از خانواده مواد کربنی هستند و به علت داشتن خواص الکتروشیمیایی، نوری و ساختاری برتر در میان سایر اعضای این گروه مورد توجه بسیاری از پژوهشگران واقع شده اند. نقاط کوانتومی گرافن نانوساختارهای صفر بعدی از جنس صفحات گرافن هستند که اندازه آن ها کمتر از ۱۰۰ نانومتر بوده و شامل یک یا چندلایه گرافن هستند. یکی از ویژگی های مهم این مواد، وجود ساختار گرافن در آن است که بلورینگی زیاد با یک ساختار کربنی چندگانه از نوع SP۲ را برای آن به ارمغان می آورد. اثر محدودیت کوانتومی و اثر لبه ها خواصی چون نورتابی قابل تنظیم، هدایت الکتریکی و سطح ویژه بالا را برای این ماده به ارمغان می آورد و نقاط کوانتومی گرافن را تبدیل به ماده ای مهم در کاربردهای مختلف از جمله پزشکی، کاتالیست، سلول خورشیدی و ابرخازن می کند. در این مقاله خواص، ساختار، روش های ساخت و کاربردهای GQDs مرور می شود.

کلمات کلیدی:
نقاط کوانتومی, گرافن, نورتابی, اثر محدودسازی کوانتومی, پایین به بالا, بالا به پایین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1804870/