راهبردهای روایت تمدن ساز هویت ملی در فضای مجازی با هدف تحقق تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده
  • کد COI اختصاصی: IRHFC01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد فرج نژاد

دکتری مدرسی معارف اسلامی از دانشگاه معارف اسلامی قم و پژوهشگر موسسه شناخت پژوهان رسانه

حسن محمدی

دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی قم و پژوهشگر موسسه شناخت پژوهان رسانه

چکیده

یکی از مهم ترین پایه های تمدن سازی، «هویت ملی تاریخی» جامعه است. فرضیه تحقیق آن است که اکنون ساخت، ترمیم و تقویت این موضوع در رسانه ها و فضای مجازی رقم می خورد. حکمرانی مجازی با تصرف و کنترل «آگاهی» افراد، توانایی تضعیف، تقویت، تخریب و تغییر «هویت ملی» جامعه را دارد و سازنده «هست ها و نیست ها» و «بایدها و نبایدهای» هویتی است. پژوهش پیشرو ضمن تبیین شاخص های تمدن نوین اسلامی(با تاکید بر آراء رهبر انقلاب) به بازکاوی وضعیت فعلی «روایت هویت ملی» در فضای مجازی می پردازد و درنهایت راهبردهای زیر را به عنوان دستاوردهای پژوهش، برای «روایت تمدن ساز هویت ملی» بیان می کند. این راهبردها عبارتند از: «تقویت بینش تمدنی»، «روایت فرصت محور عمق تاریخی»، «تبیین نقش تاریخی دین»، «الگوسازی مفاخر و اسطوره ها»، «مقابله با خودتحقیری»، «نقد انگاره های باستان گرایانه». ماهیت پژوهش، توسعه ای و راهبردی و روش آن، توصیفی تحلیلی است و داده های آن از طریق مطالعه فضای مجازی و کتابخانه ای گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

تمدن نوین اسلامی، هویت ملی، روایت تمدنی، فضای مجازی، باستان گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.