تعیین نیاز آبی گیاه پسته با استفاده از سنجش دور در منطقه صوغان استان کرمان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI16_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی مرتع، گروه احیا مناطق خشک و بیابانی ، دانشگاه تهران
چکیده
تبخیر و تعرق (ET) جزء مهمی از چرخه هیدرولوژیکی زمین و یک جز مهم در تعیین نیاز آبی خالص محصولات مختلف می -باشد. از زمان رصد زمین توسط ماهوارهها، مدلهای مختلفی برای تخمین تبخیر و تعرق با استفاده از دادههای سنجش از راه دور توسعه یافته اند. الگوریتم سبال در این زمینه یکی از پر کاربردترین الگوریتم ها می باشد. هدف از پژوهش حاضر برآورد تبخیر و تعرق واقعی پسته با استفاده از الگوریتم سبال در منطقه صوغان استان کرمان می باشد. بدین منظور از یک سری زمانی تصاویر ماهوارهای لندست ۸ با ۲۸ تصویر (۱ فروردین تا ۳۰ آبان) در سال ۱۳۹۹ استفاده شد. در ابتدا تبخیر و تعرق در روزهای گذر ماهواره لندست ۸ تعیین شد و سپس تبخیر و تعرق تجمعی در چهار مرحله اصلی فنولوژی پسته و در نهایت در دوره رشد سالانه پسته محاسبه شد. بر اساس نتایج ، میانگین تبخیر و تعرق واقعی در سطح مزرعه مورد مطالعه ۵۴۶ میلی متر می باشد. مقایسه میانگین تبخیر و تعرق واقعی پسته در طول یک فصل رشد در منطقه مورد مطالعه با سایر پژوهش های صورت گرفته نشان می -دهد تبخیر و تعرق واقعی در مزرعه نسبت به سایر مناطق و تبخیر و تعرق استاندارد پایین تر است . این موضوع نشان دهنده وقوع شرایط تنش خشکی در مزرعه بویژه در قسمت های غربی و جنوبی مزرعه می باشد. بر اساس نتایج الگوریتم سبال و تکنیک های سنجش از دور دارای قابلیت مناسبی برای تعیین تبخیر و تعرق و مدیریت آبیاری محصولات مختلف می باشند.کلیدواژه ها
مدیریت آبیاری ، لندست ۸، الگوریتم سبال، پنمن مانتیثمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.