آرزو در اسلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه سراج منیر، دوره: 5، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_SERAJ-5-14_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال فرزند وحی

استادیار دانشگاه رازی، کرمانشاه

فاطمه سهرابیان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

چکیدهخداوند به مدد ابزارهای وجودی که در اختیار انسان قرارداده، از انسان با «تعالوا» دعوت می کند. چنان چه انسان از قوه وهم و خیال گذر کند و رتبه وجودی خویش را به عقل، مزین و متعالی نماید، با تکیه بر امید مطلوب که از آن به رحمت الهی تعبیرشده است، پویا و متوکل، راه تعالی را در پیش می گیرد و به دعوت خداوند لبیک می گوید. گرچه آرزو و امید، ودیعه های الهی در ضمیر انسان هاست، اما آرزوهای واهی که بدون پشتوانه عقل و عمل، انسان را به خود مشغول می کنند، نتیجه ای جز حسرت و خسران ابدی در پی نخواهند داشت. در این مقاله، پس از بررسی معنای لغوی آرزو و امید، به ذکر آیات و احادیثی که انواع آرزو را بیان فرموده، نیز افرادی که آرزوی آنها در قرآن آمده، پرداخته شده است. ضمن پرداختن به آثار و نتایج آرزوهای مذموم و بیان آرزوهای برتر، انواع متعلق آرزو و آیات مربوط به هر یک ذکر شده است. در این تحقیق، ابزار مورد استفاده نشریات، کتب و اینترنت می باشد.

کلیدواژه ها

قرآن, آرزو, امید, امل, تمنی, اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.