شناسایی و اولویت بندی استراتژی های جذب، گزینش و استخدام در دانشگاه های افسری ارتش ج.ا.ا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-10-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی سلیمان زاده

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه هوایی شهید ستاری

صمد بارانی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه هوایی شهید ستاری

مهدی بصیری

دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه هوایی شهید ستاری

چکیده

امروزه نیروی انسانی کلیدی ترین عنصر موفقیت سازمان ها و تنها مزیت رقابتی پایدار برای آنها به شمار می آید. اولین رکن عملکرد مناسب و کارآمدی منابع انسانی، جذب نیروی انسانی با کیفیت است به همین دلیل نظام جذب و گزینش در نظام مدیریت منابع انسانی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی استراتژی های جذب، گزینش و استخدام منابع انسانی در دانشگاه های افسری ارتش ج.ا.ا می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش و ماهیت انجام آن توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان(کارشناس و بالاتر) حوزه گزینش و استخدام نیروهای چهارگانه آجا در شهر تهران تشکیل داده اند که با توجه به محدود بودن به روش سرشماری تمامی جامعه آماری در تحقیق مشارکت داده شدند. ابزار گرداوری داده ها، پرسشنامه بوده که روایی آن از طریق شاخص های CVR و CVI و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی(آزمون مولموگروف اسمیرنوف، آزمونی تی و آزمون فریدمن) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از شناسایی و تایید ۸ استراتژی برای جذب و استخدام در دانشگاه های افسری آجا بوده است که براساس نتایج آزمون فریدمن این استراتژی ها به ترتیب اولویت عبارتند از " افزایش جذابیت سازمانی "؛ " توسعه دفاتر استخدام و عضویابی در سطح کشور "؛ " انجام تبلیغات در نشانگاه ها مانند مدارس و دانشگاه ها و رسانه های جمعی و اجتماعی"؛ " تنوع بخشی به شیوه های استخدامی"؛ "توسعه هماهنگی بین مدیریت های گزینش نیروها به منظور جذب حداکثری"؛" انعطاف پذیری و تسهیل شرایط استخدامی "؛" جذب از بین کارکنان وظیفه ".

کلیدواژه ها

منابع انسانی, نظام گزینش, استراتژی های گزینش و استخدام, آجا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.