شناسایی و دسته بندی عوامل موثر بر میزان مصرف سموم توسط کشاورزان با لحاظ پایداری کشاورزی(مطالعه موردی: شهرستان مشکین شهر)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SUST-33-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهروز خرمی

اقتصادکشاورزی-پردیش کشاورزی و منابع طبیعی کرج-دانشگاه تهران-کرج

حسین راحلی

گروه ترویج و توسعه کشاورزی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه تبریز

مجید حسنی مقدم

دکتری اقتصاد کشاورزی - عضو هیات علمی سازمان تحقیقات کشاورزی

شاپور ظرفیان

دانشیار توسعه کشاورزی- گروه توسعه و ترویج کشاورزی-دانشگاه تبریز-تبریز

چکیده

شناسایی و دسته بندی عوامل موثر بر عوامل موثر بر میزان مصرف سموم توسط کشاورزان پرداخته شد و سپس با استفاده از شاخص های شناسایی شده، عوامل موثر مورد بررسی قرار گرفت.پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار اصلی تحقیق تدوین شد. جامعه آماری پژوهش کشاورزان شهرستان مشکین شهر میباشد و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. تعداد نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران ۳۷۵ نفر به دست آمد که بین کشاورزان در سال زراعی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ توزیع گردید. همچنین پایایی و روایی پرسش نامه طراحی شده بر اساس آلفای کرونباخ و آزمون بارهای عاملی از آزمون تحلیل عاملی تاییدی مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی روابط بین شاخص های موثر بر میزان مصرف سموم با معادلات ساختاری مورد استفاده شد.نتایج بررسی تحلیل عاملی تاییدی نشان داد گویه ها بار عاملی بالاتر از ۰.۵ داشتند، همچنین در بررسی تاثیر شاخص های مختلف بر میزان مصرف سموم توسط کشاورزان نتایج نشان می دهد که شاخص های موثر شامل؛ ویژگی های شخصیتی که شامل درآمد، تحصیلات، سن و متغیرهای دیگر که به صورت طیف لیکرت بودن بر متغیر مکنون ویژگی های شخصیتی کشاورزان تاثیر دارد و در بررسی تاثیر شاخص های مختلف نشان می دهد که، نتایج نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی با ضریب تاثیر ۰۹۹/۰ بر میزان مصرف سموم توسط کشاورزان در سطح یک درصد تاثیر معناداری دارند. متغیر عوامل اقتصادی با ضریب تاثیر ۱۰۶/۰ در سطح یک درصد، تاثیر معنادار و مثبتی دارد. متغیر عوامل اجتماعی - فرهنگی نیز با ضریب تاثیر ۹۷/۰ در سطح یک در صد تاثیر مثبت و معنادار دارد.

کلیدواژه ها

شهرستان مشکین شهر, عوامل موثر, معادلات ساختاری, مصرف سموم, شناسایی و دسته بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.