تاثیر زمان بندی ریختن ضد حلال کلروبنزن در فرآیند پوشش دهی چرخشی در ساخت پروسکایت بر بازده سلول خورشیدی پروسکایت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه علمی فیزیک کاربردی ایران، دوره: 13، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JAPAZ-13-3_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
دانشجوی دکترا، گروه فیزیک، دانشکده ی علوم پایه، دانشگاه مازندران، مازنداران، ایران
استاد، گروه فیزیک، دانشکده ی علوم پایه، دانشگاه مازندران، مازنداران، ایران
استاد، گروه فیزیک، دانشکده ی علوم پایه، دانشگاه مازندران، مازنداران، ایران
استادیار، گروه فیزیک، دانشکده ی علوم پایه، دانشگاه مازندران، مازنداران، ایران
چکیده
در سال های اخیر مطالعات بسیاری در بکارگیری مواد پروسکایتی در سلول های خورشیدی انجام شده است. فرآیند ریختن کلروبنزن بر بلورینگی پروسکایت و در نتیجه بازدهی سلول خورشیدی بدست آمده تاثیرگذار است. هدف ما در این مطالعه، یافت بهترین فاصله ی زمانی برای ریختن کلروبنزن پس از شروع پوشش دهی چرخشی برای بدست آوردن پروسکایت با بیشترین بلورینگی بود. پس از ریختن پیش ماده ی پروسکایت بر روی زیرلایه و شروع چرخش، فواصل زمانی ۴، ۶، ۸، ۹ و ۱۲ ثانیه برای ریختن کلروبنزن مورد آزمایش قرار گرفت. سپس نمونه حرارت داده شد تا لایه ی پروسکایت تشکیل شود، در برخی موارد لایه کدر بود که نشان دهنده ی پروسکایت معیوب با بلورینگی ناقص است. سپس لایه های دیگر، از جمله اسپایروامتاد و اتصالات فلزی لایه نشانی شد. بررسی نمودارها و مطالعات نشان میدهد که در فاصله زمانی ۸ ثانیه برای ریختن کلروبنزن، بیشترین بازده (۷۱/۱۶ درصد) برای سلول خورشیدی بدست می آید.کلیدواژه ها
پروسکایت, سلول خورشیدی, بهره وری, کلروبنزن, بلورینگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.