شمول مالی دیجیتال دروازه توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش سالانه انجمن مالی ایران
  • کد COI اختصاصی: IFACONF04_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال نادری

دکترای مدیریت مالی دانشگاه تهران، تهران،ایران

فاطمه زارعی

استادیار گروه مدیریت دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد،میبد، ایران

چکیده

شمول مالی به عنوان فرآیندی برای تشویق دسترسی و مطلوبیت خدمات مالی رسمی در میان کاربران اغلب به عنوان یکی از اصول اساسی توسعه اجتماعی در نظر گرفته می شود زیرا می تواند به کاهش فقر کمک کند و شکاف مالی را محدود کند. شمول مالی دیجیتال دسترسی به خدمات مالی را برای افراد، دولت ها و شرکت ها بهبود می بخشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی شمول مالی دیجیتال به عنوان دروازه توسعه پایدار می باشد. روش مورداستفاده در این پژوهش اکتشافی است و بامطالعه پژوهش های صورت گرفته در این حوزه شمول مالی دیجیتال از زوایای مختلف بررسی شده است. از آنجا که شمول مالی دیجیتال گام مهمی در راستای توسعه پایدار به حساب می آید طراحی مکانیزمی که شمول مالی دیجیتال را برای تمامی کشورها بالاخص کشورهای درحال توسعه امکان پذیر سازد حیاتی است. علی رغم تلاش های صورت گرفته کشورهای درحال توسعه هنوز به دلیل برخی مسائل ازجمله نگرانی در رابطه با مسائل مربوط به امنیت داده ها و سیستم های پشتیبانی کارآمد، عدم وجود سیاست ها و مقررات جامع و قوانین حمایت از مصرف کننده، ضعف زیرساخت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات و فقدان تعامل اثربخش موسسات مالی با مشکلات متعددی مواجه هستند. انتظار می رود که افزایش سریع تقاضا برای راه حل های فین تک توسط دولت ها، شرکت ها و عموم مردم فرصت های بیشتری را برای کانال های دیجیتال جهت ترویج شمول مالی جهانی فراهم آورد. مالی دیجیتال اگر به درستی در محیط استقرار یابد می تواند توسعه را تشویق و پیشرفت را به سمت اهداف توسعه پایدار تسریع کند.

کلیدواژه ها

شمول مالی، شمول مالی دیجیتال، توسعه پایدار، کشورهای درحال توسعه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.