نقش فضای مجازی در کارآفرینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی نوآوری در علوم انسانی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICHSS01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسداله بابایی فرد

دانشیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران:

شکوفه آب شیرین

دانشجوی کارشناسی ارشد پووهش علوم اجتماعی، دانشگاه کاشان

الهام رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد پووهش علوم اجتماعی، دانشگاه کاشان

چکیده

امروزه بخش قابل توجهی از زندگی ما توسط روابط اجتماعی در فضای مجازی شکل می گیرد و هرچه کیفیت این روابط بالاتر باشد، سطح زندگی و به تبع آن حوزهی کسب و کار نیز ارتقاء خواهد یافت . هدف از انجام این پژوهش بررسی پژوهش های انجام شده در زمینه ی تاثیر فضای مجازی بر کارآفرینی بوده است . مطالعه ی حاضر با استفاده از روش فراتحلیل انجام شده است . نتایج این پژوهش نشان داد که غالب پژوهش های صورت گرفته به بررسی عوامل موثر بر کارآفرینی مجازی پرداخته اند، که عواملی همچون توسعه ی امکانات، تجهیزات و زیرساخت ها، ارتقاء کیفیت ، تخصص ، خلاقیت و نحوه ی ارتباط با مشتریان و شناخت نیازهای مشتریان از اهم عوامل تاثیرگذار در این زمینه بوده اند. دومین موضوعی که در پژوهش ها به آن پرداخته شده است بررسی ویژگی های مثبت فضای مجازی در حوزه ی کارآفرینی بوده است . از عمده ویژگی های مثبت نقش فضای مجازی در زمینه ی کارآفرینی می توان به کاهش هزینه ها، بهره وری اقتصادی، توسعه ی اقتصادی، افزایش خودباوری و اعتماد به نفس کارآفرینانه ، کمک به شناسایی فرصت ها و طرح ایده ی کارآفرینانه ، امکان نیازسنجی ، برندسازی و سرعت بالاتر اشاره کرد. در تعدادی از پژوهش ها نیز نکات منفی و موانع کارآفرینی و کسب وکار در فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته اند. از نکات منفی کسب وکار در فضای مجازی می توان به اختلال در برنامه ی کاری در صورت بروز آسیب در زیرساخت ها، امنیت پایین ، عدم نظارت و کنترل بر کیفیت و ریسک بالا اشاره کرد. همچنین ، نبودن زیرساخت های پیشرفته ، وجود قوانین بازدارنده و محدودیت دسترسی به سرویس های خارجی از موانعی هستند که در زمینه ی کسب وکار و کارآفرینی در فضای مجازی وجود دارند.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، رسانه های ارتباطی مدرن، تکنولوژی های دیجیتال، اقتصاد دیجیتال، کارآفرینی مجازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.