موانع ارجاع بیماران پس از ماستکتومی توسط جراحان عمومی جهت بازسازی پستان در یمن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-16-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله السنابانی

Faculty of Medicine & Health Sciences, Sana’a University, Yemen

محمد غفور

Faculty of Medicine & Health Sciences, Sana’a University, Yemen

کاوکب الحداد

Faculty of Medicine & Health Sciences, Sana’a University, Yemen

چکیده

زمینه و هدف: ماستکتومی می تواند تاثیر منفی بر عزت نفس و سلامت جنسی زنان داشته باشد و در نهایت کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. بازسازی پستان باعث بهبود اختلالات روانی و کیفیت زندگی پس از ماستکتومی می شود. با توجه به نرخ پایین بازسازی پستان در یمن، هدف از این مطالعه ارزیابی موانع موجود برای جراحان عمومی جهت ارجاع بیماران پس از ماستکتومی به منظور بازسازی پستان می باشد. روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه پیمایشی برای بررسی دانش، نگرش و عملکرد جراحان عمومی نسبت به بازسازی پستان در یمن از دی تا اسفند ۱۴۰۱ است. این نظرسنجی از ۴۳ سوال تشکیل شده و در چهار حوزه اصلی داده های جمعیت شناختی، دانش، نگرش و عملکرد طبقه بندی شده است. یافته ها: اکثر پاسخ دهندگان از دانش (۳/۸۰ %) و نگرش (۴/۷۵ %) خوبی برخوردار بودند، اما تنها ۲۹ % از آنها همیشه گزینه بازسازی پستان را با بیماران خود مطرح می کردند. علاوه بر این، تنها ۹/۱۶ % همیشه بیماران واجد شرایط خود را به یک جراح پلاستیک ارجاع می دادند. بسیاری از جراحان (بیش از ۷۵ %) معتقد بودند که تشخیص دیررس، اولویت بیمار برای درمان سرطان، فقدان کار تیمی چند رشته ای، ارتباط ضعیف بین جراحان عمومی و پلاستیک و محدودیت مالی به عنوان موانعی برای ارجاع به بازسازی پستان عمل می کنند. نتیجه گیری: موانع قابل توجه برای بازسازی پستان در یمن شامل فقدان تیم چند رشته ای، مراجعه دیرهنگام بسیاری از بیماران و محدودیت های مالی است. بنابراین اراده و تدوین دستورالعمل ها و پروتکل ارجاع ساده جهت تسهیل دسترسی به خدمات ترمیمی پستان توسط جراحان پلاستیک ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Breast cancer, Breast reconstruction, Mastectomy, Barrier, Plastic surgeon, surgery, سرطان پستان, بازسازی پستان, ماستکتومی, موانع, جراح پلاستیک, جراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.