مدل سازی لوجیت چندجمله ای انتخاب شیوه دسترسی زمینی به فرودگاه مطالعه موردی: فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 32، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-32-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضایی جعفری

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی ادریسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در این پژوهش سعی­شده نحوه رفتار مسافران هوایی در انتخاب بین ۶ شیوه حمل­و­نقل مترو، اتوبوس، همسفری (coorpoling)، تاکسی، خودروی شخصی (پارک­کردن) و خودروی شخصی (پیاده­شدن) درجهت دسترسی زمینی به فرودگاه بین­المللی امام­خمینی تهران مورد بررسی قرار گیرد. جمع­آوری اطلاعات این پژوهش در ۳ روز از تابستان ۱۳۹۳ انجام شده و به منظور مدل سازی از مدل لوجیت چندجمله­ای (multinomial logit model)  استفاده شده است. پیمایش مذکور در قالب رجحان­ بیان­شده (stated preference) به شکل مصاحبه حضوری در فرودگاه بین­المللی امام­خمینی تهران انجام گرفته است. تعداد پرسش­نامه های جمع آوری­شده ۲۵۷ عدد بوده و مقدار اعتبارسنجی (validation) داده­ها ۳۴% می­باشد. از مهم­ترین نتایج این پژوهش می­توان به این موضوع اشاره کرد که درصد بسیاری از مسافران فرودگاه امام­خمینی از درآمد (حدود ۹۰% مسافران درآمد بالای ۱.۵ میلیون تومان در ماه دارند) و مالکیت خودروی (حدود ۹۲% مسافران حداقل ۱ خودرو در خانواده­شان دارند) بالایی برخوردارند و با در نظرگیری نتیجه به دست آمده برای این مسافران که تمایلی به استفاده از مترو ندارند، افزایش زمان سفر و هزینه­های حمل­و­نقل شخصی (مثل افزایش هزینه پارکینگ) و در مقابل سرویس­دهی بسیار بالاتر مترو (مثل فراهم کردن توشه بار، اعتمادپذیری و کاهش زمان سفر) مسافران فرودگاه امام­خمینی را متمایل به استفاده از مترو می کند.

کلیدواژه ها

دسترسی زمینی به فرودگاه, فرودگاه امام خمینی, مترو, لوجیت چند تایی, رجحان بیان شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.