بررسی و تحلیل عوامل موثر بر دینامیک باریکه الکترون در خوشه‎ساز شتابدهنده خطی الکترون

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله پژوهش فیزیک ایران، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PSI-12-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد قاسمی

دانشگاه شهید بهشتی تهران

فریدون عباسی دوانی

دانشگاه شهید بهشتی تهران

محمد لامعی رشتی

پژوهشگاه دانشهای بنیادی

حامد شاکر

پژوهشگاه دانشهای بنیادی

چکیده

در این مقاله اهمیت خوشه ‎ ساز در شتابدهنده ‎ های خطی الکترون مورد بحث قرار گرفته و دو نوع خوشه ‎ ساز مدولاسیون سرعت و خوشه‎ساز بارگذاری شده با صفحه، معرفی شده ‎ اند. بالاتر بودن ضریب خوشه ‎ سازی، بزرگتر بودن گستره فاز اولیه وکوچکتر بودن گستره فاز نهایی، موارد مطلوب در خوشه ‎ ساز بارگذاری شده با صفحه هستند. بررسی ‎ های انجام شده نشان می ‎ دهند که تغییرات مناسب شدت میدان و سرعت فاز، دست ‎ یابی به این موارد را امکان ‎ پذیر می ‎ سازند. عوامل موثر بر خوشه ‎ سازی الکترون ‎ ها با به کارگیری معادلات حاکم بر حرکت آنها مورد بررسی قرار گرفته و دینامیک حرکت الکترون در طول خوشه ساز، شبیه ‎ سازی شده است. نتایج حاصل از محاسبات و شبیه ‎ سازی نشان می ‎ دهند؛ الف- برای اینکه الکترون ‎ ها بیشترین انرژی را دریافت کنند، بهترین شکل سرعت فاز، آن است که پس از خوشه ‎ کردن الکترون ‎ ها، باعث رسیدن آنها به فاز ( ۹۰ -) شود. ب-کاهش شدت میدان اولیه نیز باعث افزایش گستره فاز اولیه می ‎ شود و اگر شدت میدان از ابتدا بزرگ باشد، تغییرات سرعت فاز نیز بزرگ خواهد بود و سریعا به مقدار یک خواهد رسید. در این صورت گستره فاز اولیه کوچک خواهد شد. ج- ولتاژ تفنگ الکترونی اندازه اولیه سرعت فاز را تغییر می ‎ دهد. افزایش ولتاژ تفنگ، زیادشدن گستره فاز اولیه را در برخواهد داشت و برعکس. طراحی و ساخت خوشه ‎ ساز مناسب برای اولین شتابدهنده خطی الکترون در حال ساخت در ایران براساس نتایج این مقاله انجام شده است که در بخش پایانی گزارش می شود.

کلیدواژه ها

شتابدهنده خطی, خوشه ساز, دینامیک باریکه, ضریب خوشه سازی, طراحی خوشه ساز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.