بررسی تاثیر سخت کردن چند مرحله ای بر روی خواص مکانیکی و ریزساختاری فولاد X210Cr12
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_688
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 937
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مواد - دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.
استادیار گروه مهندسی مواد- دانشگاه سمنان.
دانشیار گروه مهندسی مواد - دانشگاه تربیت مدرس.
چکیده
فولاد X210Cr12از نوع فولاد های ابزار کار سرد می باشد. مهمترین ویژگی فولاد های ابزار، داشتن کاربید های زیاد در ساختار زمینه آنهاست، که به همین دلیل این فولاد ها از سختی، مقاومت به سایش و استحکام فشاری بالایی برخوردارمی باشند. مشکل اصلی در ارتباط با این فولاد، پایین بودن ضربه پذیری و داکتلیته در مصارف صنعتی می باشد. هدف از این پروژه، انتخاب بهترین روش برای دستیابی به چقرمگی بالا، ضمن حفظ استحکام و سختی می باشد. در این تحقیق،تاثیر عملیات حرارتی سخت کردن چند مرحله ای شامل: کوئنچ تمپر، آستمپرینگ، مارتمپرینگ ، مارتمپرینگ اصلاح شده بر روی خواص مکانیکی فولادX210Cr12شامل: مقاومت کششی، مقاومت به ضربه، خستگی، سختی و خواص ریز ساختاری به صورت جداگانه بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که بیشترین استحکام و سختی و خستگی مربوط به نمونه کوئنچ تمپر می باشد. همچنین بیشترین مقدار مقاومت به ضربه مربوط به نمونه آستمپرینگ و بعد از آن مربوط به نمونه مارتمپرینگ می باشدکلیدواژه ها
فولادX210Cr12آستمپرینگ، مارتمپرینگ، کوئنچ تمپر، خستگی، مقاومت به ضربه، کششمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.