بررسی تاثیر عملیات حرارتی بر روی رفتار خوردگی جوش فولادهای زنگ نزن آستنیتی 321 در محیط اسید پلی تیونیک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_613
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1640
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
استادیار، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی همدان
استاددانشگاه تهران
چکیده
یکی از مهمترین مشکلات مطرح در صنایع نفت و گاز، تخریبهای ناشی از خوردگی تنشی اسید پلی تیونیک,x=2-6 وH2SxO6 است. عوامل گوناگونی از جمله وجود تنش کششی پسماند و رسوب کاربیدهای کرم در ایجاد این نوع خوردگی، موثر هستند. در این تحقیق به منظور حذف یا کاهش این عوامل از فرایند عملیات حرارتی پس از جوشکاری استفاده شد. به منظور ایجاد تنش کششی، نمونهها بر مبنای استانداردASTM- G 30خم و به سه دسته تقسیم بندی شدند. دو دسته از این نمونهها تحت دماهای 550 و 650 درجه سانتیگراد، تحت فرایند عملیات حرارتی قرار گرفتند و برروی دسته دیگر از نمونهها هیچگونه فرایند عملیات حرارتی صورت نگرفت. سپس نمونهها در اسید پلی تیونیکی که براساس استانداردASTM- G 35ساخته شده بود، قرار داده شدند. آزمایشها نشاندهنده این مطلب است که باید به دقت پارامترهای عملیات حرارتی ( دما و زمان) که برای حذف تنش در نمونهها تنظیم میشوند، انتخاب شوند، زیرا با انتخاب نادرست این پارامترها، ممکن است خوردگی تنشی در محیط اسید پلی تیونیک ایجاد شود. بنابراین با انتخاب دما و زمان مناسب در فرایند عملیات حرارتی میتوان مقاومت در برابر خوردگیهای ذکرشده را ارتقا دادکلیدواژه ها
فولاد زنگ نزن آستنیتی 321 ، خوردگی تنشی، فریت دلتا، عملیات حرارتی، جوشکاری، اسید پلی تیونیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.