شبیه سازی و اعتبارسنجی آزمایشگاهی یک نمونه جدید ربات بازرس خطوط انتقال قدرت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی مکانیک شریف، دوره: 31، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJME-31-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مستشفی

مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

امین فخاری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی بدری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

پژوهش حاضر به طراحی یک نمونه جدید ربات بازرس خطوط انتقال قدرت می پردازد. از این ربات به منظور حرکت روی خطوط گارد برای بازرسی و یافتن عیوب خطوط انتقال قدرت ۶۳ کیلوولت براساس استانداردهای کشور ایران استفاده می شود. در ربات طراحی شده، مکانیزم های فعال و غیرفعالی قرار داده شده که به وسیله ی آن ها ربات قادر به عبور از روی خطوط گارد به همراه تمامی موانع موجود روی آن ازجمله بست ها، گوی اخطار و دکل های آویزی و زاویه است. مکانیزم های فعال این ربات را هفت غلتک متحرک )چهار غلتک قائم و سه غلتک افقی( و نیز سه مکانیزم به منظور ایجاد حرکت قائم برای غلتک های افقی ربات تشکیل می دهد. مکانیزم های فنر و دمپر موجود در لولاهای ربات نیز از جمله مکانیزم های غیرفعال اند. نتایج حاصل از آزمون آزمایشگاهی ربات نشان می دهد که این ربات به راحتی قادر به عبور از روی خطوط گارد تا شیب حداکثر ۳۰ درجه، گوی اخطار با قطر حداکثر ۷۰۰ میلی متر، سر دکل آویزی با ابعاد ۱۷۰\t i m e s۱۷۰ میلی متر و همچنین سر دکل زاویه با زاویه پیچش ۳۰ درجه است.

کلیدواژه ها

ربات بازرس کابل, خطوط انتقال قدرت, شبیه سازی دینامیکی, طراحی مکانیزم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.